Media-evenement in een nieuw winterjasje

Baltus Communications organiseert in 2018 weer Wintersport Persdag
Baltus Communications organiseert in 2018 weer Wintersport Persdag

Het toeristisch PR-bureau Baltus Communications gaat in 2018 wederom zijn succesvolle wintersport persdag organiseren. Onder de naam ‘Winter Sports Media Event’ brengt het PR-bureau verkeersbureaus van wintersportgebieden, Nederlandse touroperators, trein- en luchtvaartmaatschappijen, direct sellers, kledingmerken en andere relevante wintersportpartijen samen tijdens één evenement om in gesprek te gaan met de Nederlandse reismedia. Baltus Communications organiseerde eerder tussen 2005-2012 jaarlijks deze thematische persdag. Participerende bestemmingen en merken hebben tijdens het evenement de gelegenheid om in één middag een zeer grote groep mediarelaties persoonlijk te ontmoeten, het nieuws voor het wintersportseizoen 2018/19 aan te kondigen en hun bestemming of product te promoten. Het evenement zal begin september 2018 plaatsvinden in SnowWorld Zoetermeer.

Succesvol concept
Initiatiefnemer Marcel Baltus stelt: ‘We gaan dit succesvolle concept herintroduceren. De wintersportsector verdient één aftrapmoment en hoe beter dit te doen dan journalisten, bloggers en social influencers de gelegenheid te bieden om op één dag, éen locatie en op één evenement veel wintersportbestemmingen en –merken te kunnen spreken in plaats van veel individuele – vaak aan slechts één land gekoppelde – bijeenkomsten af te moeten lopen.’

Aan het initiatief van deze Wintersport Persdag liggen twee uitgangspunten ten grondslag. ‘Wij geloven heilig in het concept om op één evenement een groot aantal deelnemers uit Europese en intercontinentale wintersportlanden te presenteren. Media en participanten hebben de tijd en de financiële middelen niet om aan ieder afzonderlijk perspresentatie deel te nemen. Daarnaast kunnen journalisten en bloggers bijtijds persreizen en invalshoeken plannen’, aldus Baltus. Een concept dat in voorgaande edities zeer succesvol is gebleken. Jaarlijks namen gemiddeld 25 partijen deel en kan het evenement rekenen op de aanwezigheid van ruim 100 Nederlandse (reis)media.

Brede mix
Tijdens eerdere edities wist Baltus Communications een brede mix aan organisaties samen te brengen: grote touroperators, kleinere en gespecialiseerde wintersportreisorganisaties, verkeersbureaus van bekende en opkomende wintersportgebieden, accommodaties en vervoerders. ‘Juist deze mix en verscheidenheid aan participanten werkt als een magneet voor media.’

Gastspreker
Evenals bij voorgaande edities van het evenement overweegt Baltus Communications in 2018 wederom een gastspreker uit te nodigen die de dag opent met een inleiding over een actueel wintersportthema.

Over Baltus Communications – 100% Travel PR
Baltus Communications is een PR-bureau dat zich voor 100% heeft gespecialiseerd in de reisbranche. Sinds 2000 ondersteunt het bureau verkeersbureaus en reismerken met PR en Marketing activiteiten op de Nederlandse en Vlaamse markt. Het Winter Sports Media Event is een initiatief van Baltus Communications.