Winnaars Tiqets 2020 Remarkable Venue Awards Nederland bekend

Het kaartjesbedrijf Tiqets onthulde op 9 december tijdens een online event de winnaars van de vierde editie van hun Remarkable Venue Awards, een oorkonde voor de beste dagattractie en museum in verschillende categorieën. Landen waar Tiqets de Awards uitreikte, zijn naast Nederland ook Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Spanje en Amerika. Winnaars in Nederland zijn de Efteling (categorie Meest opmerkelijke venue), Van Gogh museum (categorie Beste museum), Johan Cruijff ArenA (categorie Beste attractie), Skyview de Pier (categorie Beste Landmark) en Ripley’s Believe It Or Not (categorie Beste onsite experience). In de twee extra categorieën die Tiqets dit jaar vanwege Covid-19 inlaste, vielen het Youseum in Amsterdam en het Rijksmuseum Muiderslot eveneens in de prijzen: de eerste werd winnaar in de categorie Beste Verborgen Juweel en de tweede in de categorie Meest Innovatief. In totaal namen 185 musea en attracties uit de zes landen deel aan de Awards, ruim 400 organisaties bekeken de online Awards presentatie. Voor een overzicht van alle winnaars per categorie per land klik hier.

Youseum Amsterdam
Youseum Amsterdam, Beste Verborgen Juweel
Rijksmuseum Muiderslot
Rijksmuseum Muiderslot, Meest Innovatief

De winnaars in de eerste vijf categorieën zijn gebaseerd op het aantal positieve reviews van consumenten die de attractie of museum ook daadwerkelijk bezocht hebben en een toegangskaart via de site van Tiqets gekocht hebben. Wereldwijd worden er op de site van Tiqets ruim 750.000 reviews geplaatst.

Voor de twee extra categorieën ontving Tiqets ruim 70 inschrijvingen, in alle zes landen boog een jury zich over de genomineerden. Voor Nederland waren dat journalist Ton Vermeulen, redacteur van het Kennisplatform NRIT, kunstblogger Wilma Lankhorst (www.wilmatakesabreak.nl) en juryvoorzitter Douglas Quinby, CEO van Arival. Zo organiseerde Het Rijksmuseum Muiderslot kooklessen in de kasteeltuin, kon je er kamperen in een van de twintig tenten in de pruimenboomgaard en maakt het museum slim gebruik van KLM stewardessen die tijdelijk en onbezoldigd de vele 60 plus vrijwilligers vervingen die normaliter voor en in het museum werken.

Het Youmuseum in Amsterdam is een nieuwkomer in de culturele sector: het opende november 2019. ‘Het is feitelijk een kameleon’, aldus jurylid Wilma Lankhorst, ‘een combinatie tussen een attractie en een museum’. Het is een perfecte selfie Instagram museum met 15 verschillende kamers met maatschappelijke thema’s waar de bezoeker zich van de ene Instagramwaardige decor naar de andere loopt.

Voor een overzicht van alle winnaars per categorie per land klik hier.

Tiqets organiseert deze Awards sinds 2017. Vanwege de huidige Covid perikelen werd de 2020 editie online georganiseerd op vrijdag 9 december. “Juist in dit voor de culturele sector enorm lastig jaar is een schouderklop en wat positiviteit meer dan welkom. Daarom hebben wij besloten onze Awards uit te reiken om musea en attracties juist in deze Covid-19 periode een hart onder de riem te steken”, aldus Tiqets CEO Luuc Elzinga. Alle winnaars ontvangen een trofee en een marketingactieplan van Tiqets ter waarde van 5000 euro onder de wereldwijde Tiqets doelgroep van 10 miljoen consumenten.

Tiqets is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers met een hoofdkantoor in Amsterdam en heeft als doelstelling om cultuur en dagattracties toegankelijker te maken voor consumenten. Tiqets verkoopt toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 attracties en musea in meer dan 60 landen. In Nederland bedraagt het aanbod nu ruim 220 locaties. Het aantal werknemers bedraagt meer dan 220.

Online presentatie uitreiking Remarkable Venue Awards