Donderdag 13 september in SnowWorld Zoetermeer

Werving Wintersport Persdag Baltus Communications van start

De Wintersport Persdag die door het toeristisch PR bureau Baltus Communications dit jaar georganiseerd wordt, zal plaatsvinden op donderdag 13 september in SnowWorld Zoetermeer. Op dit evenement kunnen buitenlandse plaatselijke, regionale en landelijke verkeersbureaus, Nederlandse wintersport touroperators, direct sellers, trein- en luchtvaartmaatschappijen, kledingfabrikanten en andere relevante wintersportpartijen media en bloggers informeren over het wintersportnieuws voor het winterseizoen 2018/2019. Het bureau organiseerde eerder tussen 2005 en 2012 jaarlijks deze thematische persdag. ‘We gaan ons overkoepelend initiatief weer nieuw leven inblazen: de wintersportsector verdient één aftrapmoment waarop online en offline media zeer veel verschillende wintersportpartijen kunnen spreken in plaats van vele afzonderlijke – aan één land gekoppelde – bijeenkomsten af te moeten lopen. De werving voor de thematische persdag is begonnen.

Eén aftrapmoment

Aan het initiatief liggen twee uitgangspunten ten grondslag. ‘Wij geloven heilig in het concept om op één bijeenkomst een groot aantal verschillende partijen te presenteren. Media worden overspoeld met tientallen afzonderlijke persbijeenkomsten, vaak tot een land of regio beperkt. Op onze wintersport persdag zijn alle wintersportbestemmingen binnen en buiten Europa welkom’, aldus organisator Marcel Baltus.

Daarnaast is de maand september ideaal in verband met deadlines en planning van artikelen voor media en bloggers. Bovendien heeft het merendeel van de touroperators hun nieuwe wintersportprogramma’s gereed.

Brede mix

In eerdere versies van de wintersportdag nam een groot aantal verschillende organisaties deel: grote touroperators en kleinere gespecialiseerde wintersportreisorganisaties, verkeersbureaus van bekende en minder geijkte wintersportlanden/-bestemmingen, vervoersmaatschappijen. ‘Juist deze mix en verscheidenheid aan participanten werkt als een magneet.’

Gastspreker

Evenals voorgaande edities overweegt het PR-bureau een gastspreker uit te nodigen die de dag opent met een inleiding over een actueel wintersporthema.