Ruim 6500 consumenten wereldwijd brachten hun stem uit in Tiqets Remarkable Venue Awards verkiezing

Van Gogh museum verkozen tot Beste Museum
Van Gogh Museum

Het Nederlandse kaartjesbedrijf Tiqets heeft de winnaars bekendgemaakt van hun ‘Remarkable Venue Awards: Global Winners’ verkiezing, waarin consumenten wereldwijd hun stem konden uitbrengen voor hun meest favoriete museum of attractie in zeven categorieën. In de categorie Beste Museum werden de meeste stemmen uitgebracht op het van Gogh museum in Amsterdam. Consumenten konden kiezen uit 42 genomineerde attracties en musea in zes landen: Nederland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Spanje en Amerika. De zeven categorieën zijn Beste museum, Beste attractie, Beste Landmark, Beste onsite experience, Beste Verborgen Juweel en Meest Innovatief. Tiqets verkoopt toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 musea en attracties wereldwijd en organiseerde voor het eerst deze wereldwijde verkiezing om de culturele en dagattractiesector in deze zware pandemietijden een hart onder de riem te steken.

Overzicht winnaars in de zeven categorieën

Waarom deze Awards

Tiqets organiseert de regionale Remarkable Venue Awards sinds 2017 om zowel musea en attracties met hun promotie te ondersteunen én consumenten aan te sporen een bezoek te brengen. Doelstelling van het bedrijf is om cultuur en attracties nog toegankelijker te maken door thuis met een paar klikken een kaartje naar keuze aan te schaffen.

Tiqets werd in 2014 opgericht, is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers en heeft het hoofdkantoor in Amsterdam. Tiqets verkoopt toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 attracties en musea in meer dan 60 landen. In Nederland bedraagt het aanbod nu ruim 220 locaties. Het aantal werknemers bedraagt meer dan 220.