Nederland exclusief thema van Aad Struijs Persprijs 2021

Uitreiking Aad Struijs Persprijs op Vakantiebeurs in april
De Aad Struijs Persprijs is de meest toonaangevende prijs voor het beste Nederlandstalige reisverhaal

De Aad Struijs Persprijs wordt ondanks alle reisbeperkingen vanwege corona  ook in 2021 uitgereikt, in april op de verplaatste Vakantiebeurs in Utrecht. Het ASP-bestuur vindt het juist in deze tijd belangrijk om het vak van reispublicist in de schijnwerpers te zetten. Voor deze editie is, vanwege de beperkte publicatiemogelijkheden wereldwijd, gekozen voor Nederland als exclusief thema. Baltus Communications is reeds negen jaar subsponsor van de Aad Struijs Persprijs.

Er zijn dezelfde vier vakprijzen te winnen als vorig jaar, in de categorieën print, blog, foto en video. En in de categorie video wordt in 2021 ook weer de ASP Vakantiebeurs Publieksprijs gekozen. De winnaars krijgen een award en een geldprijs. De uitreiking is weer op de Vakantiebeurs, die is verplaatst van januari naar 8 t/m 11 april 2021.

Vanwege het beperkte thema zijn dit keer publicaties uit een langere periode dan normaal welkom: van 1 januari 2019 tot 1 januari 2021. Inzenden is mogelijk vanaf 1 december 2020 tot en met 31 januari 2021.

De prestigieuze, onafhankelijke vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen reisjournalist en –auteur Aad Struijs (1946-2004). Het thema van dit jaar past perfect bij zijn, ook beroepsmatige, voorliefde voor Nederland.

De ASP heeft tot doel om zoveel mogelijk soorten publicisten een kans te geven om zich te onderscheiden. Iedere publicatie met een informatief of persoonlijk verhaal waar de lezer of kijker iets aan heeft, kan meedingen.

De ASP wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Jaarbeurs Utrecht, de subsponsoren Baltus Communications, USP Marketing PR en – nieuw en speciaal voor dit themajaar Nederland – het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Meer informatie en voorwaarden voor deelname staan op de website www.aadstruijspersprijs.nl Volg de ASP ook op Facebook: https://www.facebook.com/Aadstruijspersprijs en Twitter @ASPersprijs.

Marcel Baltus (middle) at the Aad Struijs Persprijs Award