Tiqets President Luuc Elzinga: ‘Onze ambitie is hét ticketloket voor consumenten te worden.’

Tiqets wil steunpilaar zijn voor attracties en culturele sector
Luuc Elzinga President Tiqets
De Nederlander Luuc Elzinga staat aan het hoofd van Tiqets

Sinds haar oprichting in 2014 heeft het Nederlandse kaartjesbedrijf Tiqets wereldwijd meer dan 12 miljoen entreekaarten verkocht voor musea, attractieparken, tentoonstellingen, dierentuinen en meer. Het bedrijf is actief in 14 landen, waaronder Nederland met een Nederlandstalige website kunnen toegangskaarten geboekt worden voor ruim 3000 musea en attracties in 60 landen zoals het Colosseum in Rome, het MoMa in New York, het Louvre in Parijs, London Eye in Londen en Park Güell in Barcelona. Onder het motto gemak dient de mens boek je online je ticket en toon je bij de ingang via je mobiel je entreekaart.
Om de dagtochtensector een helpende hand te bieden in deze lastige Covid-19 tijd biedt Tiqets musea en attracties nu hun vernieuwde en commissie-vrije reserveringsysteem aan. ‘Zeker kleinere spelers in de culturele en attractieparkensector beschikken zelf niet altijd over geavanceerde boekingssystemen die geschikt zijn om aan de huidige coronaveiligheids-maatregelen te voldoen, denk aan tijdslots’, aldus Tiqets President Luuc Elzinga.
Nadere info over het aanbod op www.tiqets.com/nl/ of download de Tiqets app.

De meest populaire attracties en musea in Europa zijn via Tiqets te boeken. Maar ook intercontinentaal is het aanbod overweldigend, van het Sydney Opera House in Sydney tot en met een stadstour in de hoofdstad van Argentinië Buenos Aires en attracties in Las Vegas. In Nederland biedt Tiqets entreekaarten aan voor momenteel bijna 220 musea en attracties, waaronder de Efteling, attractiepark Duinrell, het Rijksmuseum, Frans Hals museum, Artis en Dolfinarium. Ook tickets voor minder geijkte uitstapjes worden aangeboden, denk aan het Hunebedcentrum in Borger, piratenpark het Arsenaal in Vlissingen, een rondvaart door de grachten van Den Haag of karten in een indoor kartbaan in Huizen. Populair zijn de zogeheten ‘duodeals’, twee attracties en/of musea met korting zoals bijvoorbeeld het combiticket voor het Rijksmuseum en een grachtenrondvaart.

Tickets geboekt via Tiqets kunnen tot 24 uur van tevoren geannuleerd of gewijzigd worden. Vaak gelden speciale deals, zoals seizoenaanbiedingen, early-bird tarieven en sla de lange wachtrijen over (skip the line) tickets.

Tiqets is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers met een hoofdkantoor in Amsterdam en heeft als doelstelling om cultuur toegankelijker te maken voor consumenten. Daarnaast heeft het vestigingen in het buitenland waaronder Parijs, Rome, Barcelona, Wenen, Bangkok en Philadelphia. Het aantal werknemers bedraagt ruim 220.