Nu inzenden voor nieuwe categorie ‘innovatieve Covid-19 actie’ en ‘verborgen juweeltje’.

Tiqets ‘2020 Remarkable Venue Awards’ plaatsen musea en attracties op voetstuk

Het kaartjesbedrijf Tiqets organiseert voor het vierde achtereenvolgende jaar de Remarkable Venue Awards, een oorkonde voor de beste dagattractie en musea in verschillende categorieën in zes landen, waaronder Nederland. De vijf categorieën zijn: Meest opmerkelijke venue, Beste museum, Beste attractie, Beste landmark en Beste onsite experience. Het aantal positieve reviews en beoordelingen op de site van Tiqets bepaalt de winnaars. Landen waar Tiqets de Awards uitreikt zijn naast Nederland ook Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Spanje en Amerika. Vanwege de Covid pandemie worden dit jaar twee nieuwe categorieën toegevoegd: één voor het meest innovatieve en creatieve idee om in te spelen om de beperkende maatregelen en één voor de Best Hidden Gem – een verborgen juweeltje. De genomineerden voor de eerste vijf categorieën zijn bekend, voor de twee nieuwe categorieën kan ieder museum, dierentuin en attractie(park) in Nederland zich voor 24 november 12.00 uur ’s middag aanmelden via deze link. De winnaars worden tijdens een online event op vrijdag 9 december vanaf 17.00 uur bekendgemaakt. Musea en attracties in Nederland kunnen zich voor deze presentatie aanmelden via deze link.

Rijksmuseum

Rijksmuseum

De genomineerden voor de zes landen zijn inmiddels geselecteerd. Dit is gedaan op basis van de ruim 750.000 reviews wereldwijd die tot op heden op de site van www.tiqets.com geplaatst zijn. Onder de genomineerde venues in Nederland onder meer het Rijksmuseum, de Euromast, Diergaarde Blijdorp, Heineken Experience, de Keukenhof maar ook de Molen van Sloten en Skyview the Pier in Scheveningen. Voor een volledig overzicht per categorie klik hier.

Tiqets organiseert deze Awards vanaf 2017 die onder meer eerder in Amsterdam, Barcelona, New York en Parijs plaatsvonden. Vanwege de huidige Covid perikelen wordt de 2020 editie online georganiseerd op vrijdag 9 december. Voor de twee nieuwe categorieën Meest Innovatieve Covid-19 PR/Marketing actie en Beste Hidden Gem is in ieder land een jury samengesteld. Voor Nederland zijn dat journalist Ton Vermeulen, redacteur van het Kennisplatform NRIT en kunstblogger Wilma Lankhorst (www.wilmatakesabreak.nl), juryvoorzitter is Douglas Quinby, CEO van Arival. De winnaars in de zeven categorieën ontvangen een trofee en een marketingactieplan van Tiqets ter waarde van 5000 euro onder de wereldwijde Tiqets doelgroep van 10 miljoen consumenten.

Na de bekendmaking van de winnaars op 9 december organiseert Tiqets daarna een Best of the Best prijsvraag waarbij consumenten wereldwijd hun stem kunnen uitbrengen voor hun favoriet onder de 7 winnaars.

Tiqets is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers met een hoofdkantoor in Amsterdam en heeft als doelstelling om cultuur en dagattracties toegankelijker te maken voor consumenten. Tiqets verkoopt toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 attracties en musea in meer dan 60 landen. In Nederland bedraagt het aanbod nu ruim 220 locaties. Het aantal werknemers bedraagt meer dan 220.