‘Sociale interactie, nieuwe vriendjes en een vol activiteitenprogramma garanderen een toffe vakantieweek.’   

Reisorganisatie Vinea biedt kinderen een volwassen aanbod aan zomerkampen en actieve vakanties
Zeilkamp in Friesland
Zeilkamp in Friesland

Voor ouders die zich zorgen maken dat hun kinderen zich tijdens schoolvakanties wellicht gaan vervelen, biedt reisorganisatie Vinea dé oplossing. Zij specialiseert zich in outdoor kampen voor kinderen, tieners en jongeren in leeftijdsgroepen tussen de 7 en 25 jaar in binnen- en buitenland, uiteraard onder begeleiding van ervaren reisleiders en instructeurs. Onder het aanbod onder meer surf-, zeil-, outdoor-, survival-, pony- en snowcamps, taal- en rondreizen in bijvoorbeeld Italië, Portugal, Engeland, Slovenië en Scandinavië. Vakantiekampen worden aangeboden in de leeftijdscategorieën 7-12, 12-15, 15-18 en 18-25. ‘Sociale interactie, nieuwe vriendjes en een vol activiteitenprogramma garanderen een toffe vakantieweek,’ aldus Vinea marketingmanager Tom Winter.

Bijzonder is de Harry’s Magical Engeland rondreis, waar je in Oxford, Gloucester, Bath, Lacock en Londen verschillende Harry Potter filmlocaties bezoekt. Ook worden er in de mei-, zomer- en herfstvakanties ‘meidenkampen’ aangeboden, speciaal afgestemd op meisjes in de leeftijdscategorie 7-12. Nieuw voor dit seizoen zijn familievakanties in Oostenrijk (wintersport en zomer), Kroatië (raften, grottentocht, hiken, wijnproeverij voor de ouders) en Frankrijk (voetvissen, zeekajakken, verblijf in luxe glamping tent aan zee). De reisorganisatie werd in 1951 opgericht en is in de afgelopen 71 jaar uitgegroeid tot marktleider in actieve groepsreizen en zomerkampen. Nadere informatie op www.vinea.nl.

Zeilkamp in Friesland
In eigen land grossiert Vinea in een enorm aanbod aan vakantiekampen en actieve vakanties. Denk aan een Beach Action strandvakantie op Texel waar je met leeftijdgenootjes gaat surfen, powerkiten, funboarden, raften, boogschieten en mountainbiken of een ponykamp in Egmond voor beginners (7-12 jaar) of gevorderden (10-15 jaar). Populair zijn ook de zeilkampen, waaronder zeilkamp De Steven in Langweer waar je onder begeleiding van CWO-instructeurs in 4 of 7 dagen leert zeilen op een niveau en in een boot die bij de deelnemer past.

Tijdens het Avonturenkamp Duinrell ga je naast zwemmen in het Tikibad ook een dag naar het strand om de skim- en bodyboarden, maak je je eigen pizza, krijg je een graffiti workshop en ga je naar het supervette Storm Aquapark met o.m. glijbanen, trapezes, trampolines en watervolleybal.

Lonkt het buitenland meer, dan krijgt je adrenaline een behoorlijke kick met bijvoorbeeld de Outdoorvakantie die Vinea in de Belgische Ardennen organiseert. Durfals crossen op hun mountainbike over smalle bospaadjes, beklimmen de rotswand van Barvaux, bungelen aan touwen hoog in de bomen en zoeven aan een zip-line omlaag.

Rondreis IJsland
Jongeren in de leeftijd tussen 18 en 25 jaar willen niet altijd meer onder de hoede van hun ouders mee op vakantie en trekken liever hun eigen plan. Speciaal voor deze doelgroep biedt Vinea rondreizen aan in Ierland, Scandinavië, Portugal, Slovenië, Griekenland en IJsland. De 10-daagse rondreis door IJsland kent heel wat hoogtepunten, waaronder de mooie Golden Circle met bezoek aan de Geysir geiser, de Gullfoss waterval, het Thingvellir Nationaal park, zwemmen in de warmwaterbron Secret Lagoon, snorkelen in de Silfrakloof in het schoonste water ter wereld en een stadstoer door Reykjavik eindigend in een kroegentocht.

Op de website www.vinea.nl kan men heel praktisch zoeken naar geschikte vakanties via zoekbuttons vertrekperiode, thema en/of leeftijdscategorie. Ook handig is de ‘Praktische informatie’ button waar op uiteenlopende vragen van ouders en kinderen antwoord wordt gegeven. De reisorganisatie is aangesloten bij ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en het Keurmerk Kindervakanties.