Stuw je volgende vakantie naar nieuwe hoogten

Overnachten in luxe boomtop accommodaties in Centraal-Amerika en de Dominicaanse Republiek
Overzicht treehouses in Dominican Tree House Village in de Dominikaanse Republiek

Je volgende vakantie naar nieuwe hoogten stuwen, overweeg dan een verblijf in trendy boomhutten in de jungles of langs de stranden van Centraal-Amerika. We hebben het hier niet over boomhutten die je wellicht als kind zelf gebouwd hebt. Nee, deze boomhut accommodaties zijn super-deluxe, van alle gemakken voorzien, met eigen terras -vaak met een eigen zwembad- en altijd een magistraal uitzicht en omringd door een superieure flora en fauna. Soms heb je de impressie dat je midden in een dierentuin overnacht. Een bloemlezing van enkele letterlijke en figuurlijke topaccommodaties.

Chaa Creek Lodge – Belize
Deze accommodatie ligt net buiten San Ignacio in een eigen natuurreservaat. Drijvende kracht achter het resort is het echtpaar Mick en Lucy Fleming die het tot een van de meest indrukwekkende eco resorts in Centraal Amerika gemaakt hebben. Prachtige villa’s waaronder ‘tree top villa’s’ met eigen zwembad, een superelux IX Chel villa met eigen butler tot en met 10 betaalbare Eco-Pods.

Portofini Beach Resort & Restaurant – Belize
Dit resort ligt in Ambergris Caye – een eiland voor de kust van Belize en door Madonna’s ‘La isla Bonita’ bekend gemaakt. Ook dit resort heeft verschillende type accommodaties, waaronder beach cabanas en Treetop suites, beide met rieten daken en prachtig uitzicht op zee. Het interieur is met veel hout en bamboe afgewerkt.

Lapa Rios Lodge – Costa Rica
Ook dit resort ligt schitterend in de jungle in Osa Peninsula, een schiereiland in het zuidwesten van Costa Rica met het bekende Corcovado Nationaal Park. De accommodaties – Lapas villas, Premier villas en Deluxe villas – zijn hoog in de boomtoppen gebouwd, luxe ingericht en met uitzicht op de jungle en de oceaan.

De Tree House Lodge – Costa Rica
De Tree House Lodge ligt in de provincie Limon in Costa Rica, pal aan het Punta Uva strand. Men kan kiezen uit verschillende type accommodaties waaronder een tree house, een beach house, een beach suite, een crystal house, een tuinhuis volledig gebouwd van bamboe en een Amerikaanse schoolbus.

Rancho Pacifico – Costa Rica
Ook dit resort ligt midden in de jungle in Uvita, nabij het nationaal park Marino Ballena. Het ligt op zo’n 600 meter boven zeeniveau en men heeft dus een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan. De super-deluxe villa’s hebben een eigen zwembad of hot tub en de Treehouses in de boomtoppen zijn van een ongeëvenaarde luxe.

Aqua Oceanfront Resort – Nicaragua
Dit resort ligt in Tola op loopafstand van het strand van Playa La Redonda. Verdeeld over de berghelling beschikt het resort over 44boomhut accommodaties, waarvan sommige met een keuken en zwembad.

Dominican Tree House Village – Dominicaanse Republiek
Een kleinschalige oase midden in de jungle: dit resort heeft 22 boomhutten voor maximaal 54 gasten. Het ligt in El Valle en met de gratis leenfietsen ben je in 20 minuten op het El Valle strand.

Centraal Amerika. #MakesMeFeelAlive

Video impressie Portofino Beach Resort Belize

Video impressie The Tree House Lodge

Video impressie Rancho Pacifico - Costa Rica

Vide impressie Dominican Tree House Village