Onder nieuw slaapaanbod een supermodern hostel in Ljubljana

Net-even-wat-anders accommodaties openen in Slovenië
Net-even-wat-anders accommodaties in Slovenië in
Net-even-wat-anders accommodaties in Slovenië

Onder het credo ‘gewoontjes overnachten kan altijd nog wel’ hebben de afgelopen maanden Sloveense ondernemers een reeks nieuwe accommodaties geopend die het alledaagse slapen overstijgen. Slovenië biedt inmiddels al heel wat bijzondere net-even-wat-anders adresjes en de afgelopen maanden is het aanbod uitgebreid met verschillende nieuwe aparte logeeradressen: hieronder het supermoderne Fuzzy Log hostel in hoofdstad Ljubljana, Villa Majda in Osp, het nieuwe glamping resort Pikol Lake Village met drijvende accommodaties,  een galerie waar je kunt overnachten, een landhuis en een super-de-luxe villa.

Hostel nieuwe stijl met zelf check-in

Niet schrikken bij het horen van de benaming hostel. Stond dat vroeger synoniem voor vieze stapelbedden in slaapzalen, vandaag de dag zijn hostels moderne en aantrekkelijke overnachtingsadressen voor een betaalbare prijs. Zo ook The Fuzzy Log in Ljubljana, het 5e hotel van de Union Hotels Collection in de Sloveense hoofdstad. Prachtig strak, modern en minimalistisch interieur met verschillende kamertypen, waaronder een Cabin Log voor 2 personen, Cabins voor 1 persoon en op het dak canvastenten. Tevens een grote keuken om maaltijden te breiden en moderne doucheruimtes.  Check-in doe je zelf via een computerterminal en kan uiteraard 24 uur per dag. Kamerdeur open je met een smartcard of je eigen mobiele via een app. Prijzen van 16 euro per nacht. Nadere info via www.uhcollection.si

4-sterren boetiekhotel in Istrische villa 

Villa Majda is een nieuwe 4-sterren accommodatie gehuisvest in een prachtige gerestaureerde villa in het dorp Osp in het Sloveense gedeelte van Istrië. Op de bovenverdieping bevinden zich vijf superior kamers en een grote deluxe kamer. Alle kamers zijn verschillend ingericht.  Op de begane grond zit het restaurant en buitne is er een verwarm zwembad en mooie tuin.
Het dorp Osp is een goed vertrekpunt voor fiets- en/of autodagtochten waaronder de Rosandra vallei, Socerb kasteel, het dorp Hrsatovlje, de steden Koper en Piran. En bergklimmers zetten de U-vormige bergwanden bij Osp vaak op hun wensenlijstje.
Nadere info via www.majda.si

Glamping: drijvende houten accommodaties 

Lake Village is de naam van een nieuw initiatief van de familie Pikol in de plaats Rožna dolina nabij Nova Gorica: de bouw van vier drijvende accommodaties voor twee personen en een villa voor een familie. Smulpapen kennen het dorp want het befaamde restaurant Pikol (aangesloten bij Jeunes Restaurateurs d’Europe) dat onlangs ook een The Plate Michelin award kreeg. De huisjes liggen in een grote vijver en zijn via een houten vlonder te bereiken. Ze liggen in een bosrijke omgeving, hebben een eigen terras en ontbijt wordt in een ontbijtmand bezorgd. Nadere info op www.pikol.si

Overnachten in een galerie 

De Bdra regio in het westen van Slovenië heeft wel iets weg van Toscane en is een van de bekendste wijnstreken van Slovenië. In het centrum van het dorp Medana staat al ruim 150 jaar een prachtig huis met een mooie rozentuin. De huidige bewoners hebben het pand omgebouwd tot een galerie annex bed & breakfast onder de naam Alma House. Het heeft 3 mooie kamers ingericht met kunst en mooie voorwerpen. De rest van het huis fungeert als galerie met wisseltentoonstellingen van lokale kunstenaars.

Dobrna Boutique Hotel 

Het landhuis dateert van 1826 en mocht al vele voorname gasten uit binnen- en buitenland verwelkomen. Het is nu gerenoveerd en heropend als het 4-sterren Dobrna boetiek hotel met 13 kamers. Het hotel heeft een eigen restaurant en er zijn andere restaurants in de buurt. Op 150 meter lopen bevindt zich The La Vita Spa & Beauty voor een keur aan wellness- en beauty behandelingen.
Nadere info via https://www.terme-dobrna.si/en/hotel/boutique-hotel-dobrna

Zwijmelen in een luxe villa 

Geen zin om vakantie te vieren in het bijzijn van andere hotelgasten, dan kun je overwegen om een luxe villa te huren. Onder de tientallen oh wow villa’s die in Slovenië te huur zijn onder meer Alma Vista in Dobrovo in de wijn regio Goriska brda, geschikt voor 4 tot 6 personen.  De moderne – met veel kunst – ingerichte villa heeft onder meer een mooi terras met zwembad, een high-end geluidsinstallatie, airco, een wijnkleder, in de kelder een wellness ruimte met bubbelbad, infraroodsauna en 2 elektrische scooters. Voor meer info over deze en andere luxe villa’s zie deze link.

video impressie Alma Vista Villa