Bezoek zes top musea binnen 48 uur waaronder NRW K20/K21 en KIT

Kunstminnende Nederlanders komen in Düsseldorf aan hun trekken met nieuwe Art:walk48 ticket
Gevels in binnenstad Dusseldorf
Gevels in binnenstad Dusseldorf © Düsseldorf Tourismus – Foto: U. Otte

Voor een leuk weekendje weg naar een stad hoef je niet in het vliegtuig te stappen. Op een comfortabele reisafstand van zo’n 2,5 uur met de auto of trein arriveer je in de bruisende stad Düsseldorf. De hoofdstad van Nordrhein-Westfalen profileert zich niet alleen als een toeristische stedentripbestemming  maar ook als cultuurmekka. Kunstminnende Nederlanders komen zeker aan hun trekken met de 26 musea en de ruim 100 galerieën die de stad telt. Het verkeersbureau van Düsseldorf wil de lokale cultuursector een extra impuls geven en heeft het Art:walk48 ticket ontwikkeld. Het ticket geeft binnen 48 uur toegang tot zes toonaangevende musea waaronder KIT Kunst im Tunnel waar tot 8 november de tentoonstelling Servant of Two Masters van de Luxemburgse kunstenaar Yann Annicchiarico te zien is.

Nadere info via www.duesseldorf-tourismus.de/en

Bezoek zes top musea 

Het Art:walk48 ticket geeft binnen twee dagen toegang de volgende musea:  Kunstpalast, Kunstsammlung NRW K20 en K21, Kunsthalle, NRW Forum en het KIT. Toegang geldt voor zowel de permanente als speciale tentoonstellingen. Het ticket kost 25 euro per persoon, meereizende kinderen onder de 18 jaar hebben gratis toegang. Op maandagen zijn musea in Düsseldorf gesloten. Nadere info via https://www.duesseldorf-tourismus.de/en/book/art-walk48-ticket

Tentoonstelling Servant of Two Masters in KIT 

De Kunst im Tunnel museum bevindt zich onder de Rheinuferpromenade en is letterlijk een tunnel van 140 meter lengte, naar een ontwerp van de Zwitserse architect Niklaus Fritschi. Het museum besteedt vooral aandacht aan werk van jongere kunstenaars. Ditmaal wordt werk van Yann Annicchiarico (1983) uit Luxemburg onder de aandacht gebracht. Speciaal voor de tentoonstelling ontwierp hij verschillende installaties die op fascinerende manier passen in architectuur van de tunnel. De tentoonstelling loopt tot 8 november 2020.

Nadere info via  https://www.kunst-im-tunnel.de/yann-annicchiarico-the-servant-of-two-masters.html

Rondleiding binnenstad nu ook in het Nederlands 

Veel toeristen die Düsseldorf bezoeken, boeken een stadstour om in een tijdsbestek van anderhalf uur een goede indruk van het centrum te krijgen. Tot nu toe kon dat alleen in het Duits of in het Engels maar in september en oktober worden nu ook in het Nederlands rondleidingen gegeven. Deze vinden plaats op alle zaterdagen in september en oktober, aanvang 15.00, vertrekpunt is het ruiterstandbeeld van Jan Wellem voor het stadhuis. Kosten bedragen 13 euro. Te boeken via deze link.

Nieuwe promovideo Düsseldorf 

Het verkeersbureau van Visit Düsseldorf heeft een nieuwe promotievideo gelanceerd waarbij verschillende highlights in beeld komen waaronder musea, Japans eten in de wijk Little Tokio, de Rijnoever, winkelen, de Rheinturm en de moderne wijk Medienhafen. Bekijk de video hier

Nieuwe promovideo Düsseldorf