Zinderende zon, zand, zee en jazz

5e Editie Formentera Jazz Festival 6-9 juni 2019

Het eiland Formentera op 30 minuten varen ten zuiden van Ibiza is een is een pareltje met prachtige stranden, kristalhelder blauw zeewater, leuke dorpjes, mooie natuur, en vanwege de kleinschaligheid is een auto niet echt nodig: met een scooter of fiets kan men het hele eiland verkennen. Is het in de hoogseizoensmaanden juli en augustus druk, het voor- en naseizoen zijn ideaal voor de rustzoeker, de prijzen voor overnachtingen zijn gunstig en de temperatuur is er dan uiterst aangenaam. Daarom kozen de organisatoren voor de maand juni als tijdstip voor het jaarlijkse Formentera Jazz Festival – dit jaar van 6-9 juni. De man achter het festival is Maxwell Moya Wright, muzikant en producent. ‘Dit eiland is het ideale podium voor een kleinschalig muziekfestival’, stelt Moya Wright. “De artistieke en creatieve sfeer op het eiland is een ideale omlijsting voor jazzmuziek. De organisatie is nog volop bezig met de programmering maar reeds bevestigd zijn onder meer Tonina Saputo, Perico Sambeat, Max Holm Trio, Ermanno Zeitun & band, DJ Uir Calleja en Mid Jazz Club. Het festival is gratis en de optredens vinden plaats op verschillende podia waaronder het centrale plein Plaza San Francisco in het gelijknamige hoofdstadje, de Blue Bar in Playa Migjorn – een lange strand aan de zuidkust, het schitterende gelegen restaurant Chez Gerdri in Es Pujols en in restaurant Sa Panxa in Sant Ferran.

Nadere informatie via
www.formenterajazzfestival.com

Bereikbaarheid

Formentera heeft geen eigen luchthaven, dus je vliegt naar Ibiza en neemt daar de veerboot naar Formentera. Het is tevens mogelijk om vanaf Sitges of Valencia vanaf het Spaanse vasteland naar Formentera te varen op een zeilboot en daar gedurende het festival ook op te overnachten. Info via formenterajazzfest@gmail.com. Of huur op het eiland zelf een zeilboot of motorboot tijdens een of alle vier jazzdagen via www.samboat.nl.

Over Formentera

Gezien de geringe afmetingen van het eiland – 83 km2 – is het een ideaal fiets- en wandeleiland. Er is geen hoogbouw op Formentera, bij wet verboden en langs de doorgaande wegen staan geen reclameborden.

De maanden juli en augustus zijn erg druk, daarbuiten is het een oase voor rustzoekers. Nadere info over het eiland op www.formentera.es