Inzendingen welkom tot en met 31 januari 2021

Inschrijving Aad Struijs Persprijs 2021 geopend
Aad Struijs persprijs 2021

Reismedia, bloggers, influencers, fotografen en videoproducenten in Nederland en België kunnen vanaf 1 december hun inzendingen insturen voor de Aad Struijs Persprijs 2021, een award voor het beste reisverhaal, -foto en -video. Mede op suggestie van Agnes van Duffelen van Baltus Communications heeft het bestuur besloten om deze editie – vanwege de beperkte reismogelijkheden naar het buitenland – in het teken te stellen van Nederland. Dit keer zijn publicaties uit een langere periode dan normaal welkom: het artikel, foto of video moet gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 en 1 januari 2021. Inzenden kan tot en met 31 januari 2021. Baltus Communications is reeds 8 jaar subsponsor.

De Aad Struijs Persprijs wordt ondanks alle reisbeperkingen vanwege corona ook in 2021 uitgereikt, in april op de verplaatste Vakantiebeurs in Utrecht. Het ASP-bestuur vindt het juist in deze tijd belangrijk om het vak van reispublicist in de schijnwerpers te zetten.

Er zijn dezelfde vier vakprijzen te winnen als vorig jaar, in de categorieën print, blog, foto en video. En in de categorie video wordt in 2021 ook weer de ASP Vakantiebeurs Publieksprijs gekozen. De winnaars krijgen een award en een geldprijs. De uitreiking is weer op de Vakantiebeurs, die is verplaatst van januari naar 8 t/m 11 april 2021.

De prestigieuze, onafhankelijke vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen reisjournalist en –auteur Aad Struijs (1946-2004). Het thema van dit jaar past perfect bij zijn, ook beroepsmatige, voorliefde voor Nederland.

De ASP heeft tot doel om zoveel mogelijk soorten publicisten een kans te geven om zich te onderscheiden. Iedere publicatie met een informatief of persoonlijk verhaal waar de lezer of kijker iets aan heeft, kan meedingen.

De ASP wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Jaarbeurs Utrecht, de subsponsoren Baltus Communications, USP Marketing PR en – nieuw en speciaal voor dit themajaar Nederland – het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Meer informatie en voorwaarden voor deelname staan op de website www.aadstruijspersprijs.nl. Volg de ASP ook op Facebook: https://www.facebook.com/Aadstruijspersprijs en Twitter @ASPersprijs.