Vier vakprijzen: print, blog, foto en video 

Inschrijving Aad Struijs Persprijs 2020 geopend
De Aad Struijs Persprijs is de meest toonaangevende prijs voor het beste Nederlandstalige reisverhaal

Voor de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2020 dingen schrijvers, fotografen en vloggers/filmers uit de reiswereld dit jaar mee naar maar liefst vier vakprijzen: Print, Blog, Foto en Video. De inschrijving is nu geopend en sluit op maandag 18 november 2019. Nieuw dit jaar is dat de categorie Tekst, waarin zowel printartikelen als blogs waren samengevoegd, weer is gesplitst. Om beide disciplines goed tot hun recht te laten komen, hebben ze net als in 2018 weer hun eigen prijs. De prijs is vernoemd naar reisjournalist- en auteur Aad Struijs (1946-2004). Het toeristisch PR bureau Baltus Communications is reeds 8 jaar subsponsor van de Aad Struijs Persprijs

De vernieuwing van de ASP de afgelopen jaren heeft als doel om zoveel mogelijk soorten reispublicisten een kans te geven om zich te onderscheiden. Iedere publicatie met een informatief of persoonlijk reisverhaal waar de lezer of kijker iets aan heeft, kan meedingen. Het werk moet zijn gepubliceerd in de periode van oktober 2018 tot oktober 2019.

Er zijn drie deskundige jury’s: een voor Print, een voor Blog en een gecombineerde jury voor Foto en Video. Zij beoordelen alle inzendingen en kiezen daaruit de genomineerden en de vier winnaars. De genomineerden in de categorie Video maken dit jaar ook kans op de Vakantiebeurs/ASP Publieksprijs, gekozen door de bezoekers van de Vakantiebeurs.

De vakprijzen bestaan uit een trofee en een geldbedrag. De uitreiking is op woensdag 15 januari 2020, de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, en wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Vakantiebeurs. De nieuwe winnaar van de publieksprijs wordt aan het einde van de beurs bekend gemaakt. De ASP wordt daarnaast ondersteund door USP Marketing PR.

Winnaars 2019
De prestigieuze, onafhankelijke vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen reisjournalist- en auteur Aad Struijs (1946-2004). De winnaars van 2019 waren Hans Avontuur in de categorie Tekst met zijn artikel “De vervloekte bergen” in National Geographic Traveler, Frits Meyst in de categorie Foto met zijn productie “Op pad met de arendjagers” in National Geographic Traveler en Wouter Deboot in de categorie Video met zijn videoserie “Dwars door Amerika” voor de VRT.

Meer informatie en voorwaarden voor deelname staan op de website www.aadstruijspersprijs.nl Volg de ASP ook op Facebook: https://www.facebook.com/Aadstruijspersprijs en Twitter @ASPersprijs.