CORONAVIRUS INFORMATIE VOOR REIZIGERS NAAR CENTRAAL AMERIKA

Het samenwerkingsverband CATA, Agencia de Promoción Turística de Centroamérica waartoe de onderstaande acht centraal Amerikaanse landen behoren heeft de volgende maatregelen genomen omtrent het tegen gaan van de verspreiding van het Covid-19 virus. Onderstaand document is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld via officiële instanties uit de acht midden Amerikaanse landen.

Wij raden aan om de actuele situatie per dag te bekijken.

Opgesteld:

Den Haag, 10 maart 2020 – 19.00 uur CET

 BELIZE

Belize verbiedt het binnenkomen op zijn grondgebied van alle reizigers die de afgelopen 14 dagen in China zijn geweest. Meer informatie:

 GUATEMALA

Guatemala blijft internationale reizigers met open armen ontvangen en houdt de situatie nauwlettend in de gaten om COVID-19-uitbraken op zijn grondgebied te voorkomen. Bij iedere reiziger wordt bij binnenkomst de temperatuur opgemeten, heb je koorts dan word je niet toegelaten, Meer informatie

EL SALVADOR

In El Salvador zijn geen meldingen van vermoedelijke of bevestigde gevallen van Covid 19.  De regering heeft echter de preventieve maatregelen aan de grens  versterkt.

Op dit moment is de toegang tot El Salvador niet mogelijk als je uit Spanje, China, Zuid-Korea, Italië, Iran, Frankrijk en Duitsland komt. Deze beperking omvat ook mensen die op doorreis zijn geweest door deze landen. Vooralsnog kunnen Nederlanders gewoon afreizen naar El Salvador. . Meer informatie en via deze link

HONDURAS

Er zijn momenteel 2 patienten waar het Coronavirus is bij geconstateerd, beiden afkomstig uit Europa. Er zijn geen beperkingen op de aankomst van buitenlandse bezoekers.

Meer informatie

NICARAGUA

In Nicaragua is nog geen Covid 19 geconstateerd. Er zijn nog geen specifieke controles. Bij binnenkomst wordt er wel navraag gedaan of je recent in een gebied bent geweest waar het Corona virus sterk aanwezig is. Meer informatie:

COSTA RICA

Costa Rica heeft dertien personen met het Coronavirus op zijn grondgebied gemeld. Er zijn geen specifieke veto’s voor buitenlandse bezoekers. De airlift is niet gewijzigd en er kan gewoon op Costa Rica gevlogen worden. Wel zijn enkele grootschalige evenementen afgelast voor de komende weken.  Meer informatie:

PANAMÁ

Panama heeft een patient met Corona in het land. Er zijn geen beperkingen voor de komst van buitenlandse bezoekers. Het land heeft real-time monitoring geïmplementeerd van alle internationale communicatie en aanbevelingen van de WHO, de CDC en het ministerie van Volksgezondheid op federaal niveau en het Departement Epidemiologie voor alle informatie. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden.  Meer informatie

DOMINICAANSE REPUBLIEK

Er zijn geen meldingen van het coronavirus geregistreerd. Er zijn geen beperkingen voor  de aankomst van buitenlandse bezoekers.

Toeristische informatie over Centraal Amerika vind je via onderstaande link:

https://www.visitcentroamerica.com/en