Attractiepark Paradise Aventure biedt zes verschillende themaparken

In de Franse badplaats Argelès-sur-mer hebben ouders geen kind aan hun kinderen
Strand Argeles-sur-mer
Strand Argeles-sur-mer

Zee, strand, bergen, een historisch centrum en zo’n 50 campings. De Franse badplaats Argelès-sur-Mer heeft alle ingrediënten voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee, strand, cultuur, natuur en veel wandel- en fietspaden. Het ligt aan de Franse zuidkust in het departement Pyrénées-Orientales, op 25 kilometer afstand van de stad Perpignan en in een half uur rijden zuidwaarts ben je bij de Spaanse grens. Zeker voor gezinnen met jonge kinderen een geschikte vakantiebestemming vanwege de mooie stranden van 7km lengte, een sfeervol historisch centrum met een doolhof aan straatjes die het een Spaanse sfeer geven, een pittoreske haven en een majestueus bergachtig achterland met het wandel- en mountainbike paradijs Les Albères en het avonturenpark Paradise Aventure.

Avonturenpark Paradise Aventure

De hele familie met kinderen vanaf 2 jaar kunnen zich hier vermaken met zes verschillende attracties. Wil je een dagje klimmen, springen, klauteren en zippen van boomtop naar boomtop, het avonturenpark Argeles Aventure biedt kinderen vanaf 2 jaar tot 16 jaar ongekend plezier. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er routes uitgestippeld met verschillende moeilijkheidsgraden. Of ga naar het Canyoning park waar je onder begeleiding van instructeurs langs rotswanden klimt en van rotspunten in waterbassins springt. Acrocabane is bedoeld voor kinderen van 5 tot 11 jaar waar zij heerlijk kunnen ravotten in een parcours van houten hutten en durfals van 12 jaar en ouder gaan naar La Tour de L’extreme waar je onder meer van een hoogte van 8, 11 of 28 meter op een airbagzak kunt springen.

Wandelen en fietsen

De omgeving leent zich uitstekend om er met de fiets of benenwagen op uit te  gaan. De VVV van Argelès-sur-Mer heeft twee nieuwe – Franstalige – brochures uitgebracht: ‘Balades & Randonnées pédestres’ met 10 korte en langere (rond)wandelingen. Per route zijn door middel van icoontjes de lengte, tijdsduur, hoogteverschillen en moeilijkheidsgraad aangegeven. De routes worden tevens door middel van een kaart weergegeven. Veel wandelingen starten vanaf de parkeerplaats van de plaats Valmy.

De brochure ‘Balades á vélo & randonnées VTT’ beschrijft 10 zowel lichte fietstochten als zwaardere mountainbikeroutes. Sommige passeren olijfboomgaarden, perzikboomkwekerijen, nectarine- en abrikozenfruitbomen, terwijl je voor andere een mountainbike nodig zal hebben – waaronder de Chemin de liège die door wijngaarden en langs kurkeiken loopt met een zware afdaling. Beide brochures zijn gratis te downloaden via de website van het verkeersbureau.

Streekproductenmarkt

Aangeraden wordt om zeker een plaatselijke markt te bezoeken want het wemelt van de streekproducten hier: onder de lekkerste en ambachtelijk gemaakte eetwaren en dranken wijn, kaas, bier, olijfolie, jam, vijgen en fruit. Eten uit de streek betekent dat het aanbod gekoppeld is aan het seizoen en dus varieert.

Campings vroeg open

Verschillende campings hebben aangekondigd om vanaf begin april of mei hun deuren te openen voor vakantiegangers, met flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden. Zo biedt 4-sterren camping Taxo Les Pins met een indrukwekkende waterpark lage heropeningsprijzen vanaf 220 euro voor een week in een stacaravan. Camping Sardane – op zo’n 200 meter van het strand – is van plan om op 10 april open te gaan, met de mogelijkheid om een ​​”Coco Savannah” glampingtent te reserveren tussen de bomen voor 4 personen, vanaf 297 euro voor een verblijf van 7 nachten – tip: het zwembad van de camping is verwarmd. Vijfsterren camping Criques met 248 kampeerplaatsen gaat 1 mei open en biedt een week in een ‘cabane etoile’ met zeezicht vanaf 245 euro (4 personen) of in een houten ecolodge voor 6 personen vanaf 350 euro.

Klik op de link voor een video-impressie van Argelès-sur-mer en omgeving.