Genomineerden Aad Struijs Persprijs 2018 bekend

De twee jury’s van de Aad Struijs Persprijs 2018 hebben 8 kandidaten genomineerd voor deze onafhankelijke jaarlijkse vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek. Dit jaar werden er maar liefst 119 artikelen ingezonden, waarvan 68 in de categorie print en 51 in de categorie digitaal. Baltus Communications is sinds 5 jaar sponsor van de persprijs. Alle genomineerde inzendingen zijn te lezen op www.aadstruijspersprijs.nl.

De inzendingen zijn beoordeeld door de printjury, onder voorzitterschap van reisjournalist Hans Bouman, en de digitale jury, met aan het hoofd content specialist Katja Staring. Zij hebben uit de inzendingen de acht genomineerden gekozen, waaruit per categorie de winnaar bepaald zal worden.

De vijf genomineerden in de categorie print zijn:

  • Noël van Bemmel, met het artikel “Leven op het randje in Spitsbergen” (Volkskrant Magazine)
  • Pancras Dijk, met het artikel “Amour de moutarde” (National Geographic Traveler)
  • Toine Heijmans, met het artikel “Noodsignaal boven Kaapstad” (Volkskrant Magazine)
  • Jolanda Linschooten, met het artikel “Aurora borealis” (National Geographic)
  • Bas van Oort, met het artikel “De Schim van Kim” (De Standaard Magazine)

De drie genomineerden in de categorie digitaal zijn:

  • Sarah Haaij, met het artikel “Er gingen te veel toeristen naar dit Thaise eiland. Nu is het met verlof” (www.decorrespondent.nl)
  • Daisy Scholte, met het artikel “Iran: ze slachten een kip voor mij (en ik ben vegetariër)” (www.alldayeverydaisy.com)
  • Kees Lucassen, met het artikel “De schorpioen bij de vuurtoren” (www.anwb.nl/vakantie/blog)

De winnaars worden bekendgemaakt op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op dinsdag 9 januari 2018, om 15.00 uur in het Experience theater in Hal 9 van de Jaarbeurs. Deze prijsuitreiking wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Jaarbeurs/Vakantiebeurs. De twee winnaars ontvangen elk een bronzen sculptuur en een geldbedrag van € 500,-. De prijsuitreiking is vrij toegankelijk voor alle vakbezoekers.