Nieuwe Napolitaanse chef-kok Castaldo: 'Nieuwe menukaart vol kunstzinnige gerechten smaakt naar meer'.

Gallery61 in Haagse Passage introduceert nieuwe lunch- en dinerkaart

Na roerige tijden vanwege covid heeft Brasserie Gallery61 in de bekende Haagse Passage in Den Haag een nieuwe start gemaakt, waarbij ze trouw zijn gebleven aan hun uitgangspunten: Art, Local en History. Internationale gerechten met een arty twist, waarbij de chef gebruik maakt van ingrediënten van lokale leveranciers. De jonge Italiaanse chef Gennaro Castaldo wil graag met zijn nieuwe menukaart nog meer omwonenden, Hagenaars en Hagenezen en buitenlandse bezoekers verleiden tot een smakelijk hapje eten.

Het samenstellen van een nieuwe menukaart is bij Castaldo in vertrouwde handen: hij was onder meer 15 maanden lang souschef van het Gordon Ramsay Bar & Grill Park Walk restaurant in Chelsea in Londen. Op de kaart onder meer filet mignon, octopus en bloemkool steak. Nadere info en een compleet overzicht van de menukaart op www.gallery-61.nl.

Gennaro kreeg zijn liefde voor koken thuis van zijn moeder met de paplepel ingegoten. Hij startte als bordenwasser in een Napolitaans restaurant waarna hij leerling-kok werd en zich verder ontwikkelde als chef de partie en sous-chef in Monaco. In 2019 verhuisde hij naar Londen waar hij onder meer werkte in het Berners Tavern restaurant van het sjieke the London Edition hotel en later bij Gordon Ramsay Bar & Grill Park Walk.

Gallery61 – de naam refereert aan het artistieke interieur met veel kunst en schilderijen en het adres Passage 61 – is een brasserie waar je lekker kunt lunchen, dineren en cocktails drinken. De keuken maakt gebruik van het land naar bord concept – zoveel mogelijk met lokale producten en lokale leveranciers werken, zoals het heerlijke vlees van slager Piet van den Berg, wiens koeien enkele kilometers verderop in natuurgebied De Groenzoom grazen en bites voor de borrel komen van De Haagsche Croquetterij.

Livemuziek

Gallery61 biedt graag een podium aan lokale artiesten. Zo wordt er maandelijks een gezellige avond georganiseerd met live muziek met onder andere muzikanten van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Parkeren

Gasten die een tafel hebben gereserveerd in de brasserie kunnen indien ze met de auto komen – bij beschikbaarheid – deze gratis parkeren in de parkeergarage van het aangrenzende Novotel. Men dient op de dag van de reservering even te bellen of er een plekje beschikbaar is.

Over ons

Brasserie Gallery61 is gevestigd aan de rotonde in de Haagse Passage. Het concept is gebaseerd op drie pijlers. We are local, producten worden zoveel mogelijk ingekocht bij lokale leveranciers. We are Art, de brasserie is als een kunstenaar met een eclectisch artistiek interieur, kunst met een twist. Zo fungeert een fauteuil als schilderij en worden borden opgemaakt als kleine kunstwerkjes. We are history, gevestigd in één van de oudste panden van Den Haag en een UNESCO erfgoed. De Brasserie biedt binnen plaats aan 40 personen, tevens is er een all-season overdekt terras. Zeven dagen per week geopend van 12:00 tot 00:00 uur.