Idyllisch boetiekhotel Can LLuc op Ibiza oase van privacy, groen en rust

Ervaar het Robinson Crusoë gevoel op een vakantie-eiland dat miljoenen toeristen ontvangt

De coronapandemie gaat ongetwijfeld de vakantiewensen en -behoeften van consumenten veranderen. Niet alleen qua bestemming, vervoer en vermaak gaan er verschuivingen plaatsvinden, maar zeker ook qua keuze in accommodatie. Torenhoge hotelkamerfabrieken en hutjemutje op bijvoorbeeld kolossale cruiseschepen worden naar verwachting minder populair, terwijl de vraag naar meer privacy, rust en ruimte zal stijgen. Tegen deze achtergrond zullen landelijk gelegen villa’s de komende jaren in toenemende belangstelling staan, onder meer op het eiland Ibiza waar je zeker in het centrale gedeelte nog in alle rust vakantie kunt vieren. Op een eiland dat jaarlijks miljoenen toeristen ontvangt, kun je zeker nog een soort Robinson Crusoë gevoel krijgen. Het idyllisch gelegen Can Lucc Hotel Rural is zo’n parel – het ligt in een schitterende tuin met veel bloemen, naald- en palmbomen, een oase van groen en verwijderd van het massatoerisme. Voor de ultieme privacy huur je er een van de villa’s – het paradepaardje is villa Jaume Curt met een eigen zwembad. Nadere info op www.canlluc.com/en.

Het kleinschalige boetiekhotel ligt op 2 kilometer van het dorpje Sant Rafael. Het is het levenswerk van het echtpaar Lucas Prats en Tina Soriano die het 200 jaar oude landgoed lieten verbouwen tot een luxueuze accommodatie waarbij veel originele materialen zijn hergebruikt. Naast 12 kamers in het hoofdgebouw zijn er ook acht villa’s waarvan zes met een eigen terras die een panoramisch uitzicht op de omgeving bieden.

Voor privacy zoekers is er tevens de 4-persoons 150m² grote Can Prats villa met twee slaapkamers, eigen terras en tuin, het ligt op 150 meter van het hotelzwembad. Dan is er de grote villa Can Jaume Curt op een eigen terrein van 6200m², deze ligt op 1,5 km van het hotel, heeft drie slaapkamers, patio, terrassen, zwembad, barbecuehoek, tuin en je kunt er met vijf personen terecht.

‘Je ervaart hier 100% het Ibiza gevoel zonder de meute, de massa en de jet-set’, aldus directeur Prats. ‘En mocht je toch ook rond willen toeren, vanaf ons hotel liggen de bezienswaardigheden op korte rijafstand. Voor een spectaculaire zonsondergang hoef je niet naar de kust: óp het hotelterrein is er een speciaal uitkijkpunt waar je onder het genot van een drankje bij helder weer romantisch de zon in de zee kunt zien zakken. Naast een mooi zwembad biedt Can Lluc een restaurant, een wellness en fitness ruimte, jacuzzi, yogalessen en zijn er massages en schoonheidsbehandelingen te boeken – onthaasten van het drukke leven thuis is hier een fluitje van een cent .