Beleef ‘England’s Great Walking Trails’ nu ook met een kortere arrangementsduur

Een paar dagen wandelen over een van de zeven mooiste wandelroutes in Engeland

Van de 16 National Trails langeafstandwandelpaden verspreid over Engeland zijn er zeven voor buitenlandse toeristen goed bereikbaar vanwege de nabijheid van een luchthaven of zeehaven. Deze trails worden onder de naam ‘Discover England’s Great Walking Trails’ gepromoot: het zijn de Pennine Way, de South West Coast Path, North Down’s Way, Hadrian’s Wall Path, Norfolk Coast Path, Cleveland Way en Cotswold Way. Ze verschillen alle in sfeer, beleving en zwaarte maar over het algemeen is de totale lengte van de trails behoorlijk lang. Zo is de Pennine Way bijvoorbeeld 429 km lang en de South West Coast Path meer dan 100o kilometer. Omdat niet iedere toerist behoefte heeft om een trail volledig uit te lopen, zijn er nu voor minder fanatieke wandelaars ook kortere arrangementen ontwikkeld variërend van 1 tot 5 dagen. Nadere informatie over de verschillende trajecten en arrangementen via https://www.nationaltrail.co.uk/en_GB/

National Trails paradepaardjes

De National Trails zijn de paradepaardjes onder wandelpaden in Engeland maar soms heerst de indruk onder bezoekers dat de tochten loodzwaar zijn. Het tegendeel is waar, alle trails zijn opgesplitst in kortere trajecten die deels over vlak of lichtglooiend landschap lopen en dus ook geschikt voor koppels en families met jonge kinderen voor wie wandelen niet perse de hoofdmoot van hun vakantie is. Vanwege de uitstekende verbindingen per vliegtuig, trein en boot en het feit dat veel Nederlanders tijdens de vakantie ook iets actiefs willen doen, is Nederland een interessante markt voor de Discover England’s Great Walking Trails promotiecampagne.

Arrangementen

Verdeeld over de zeven trails zijn er 15 korte trajecten samengesteld, 2 per trail behalve voor de Pennine Way, daar zijn er drie voor gemaakt. Zo zijn er voor de Cleveland Way in North Yorkshire twee 3-daagse wandeltrips uitgezet: het arrangement Heavenly Helmsly met als vertrekpunt het leuke marktstadje Helmsley of ‘Spirit of the Sea’ met als basis de kustplaats Filey. Loop je liever een paar dagen langs de restanten van de 135km lange ruim 2000 jaar oude Romeinse muur van keizer Hadrianus – Hadrian’s Wall Path – dan kun je kiezen uit een 4-daagse Highlights of Hadrian’s Wall arrangement met onder meer een overnachting in het schitterende Langley Castle of voor een 5-daags traject in het oostelijke deel waar je onder meer overnacht in de pub Twice Brewed dat ook zijn eigen bier brouwt.

Pennine Way - Old Nag's Head CREDIT Visit Peak District & Derbyshire

Pennine Way – Old Nag’s Head CREDIT Visit Peak District & Derbyshire

Area of Outstanding Natural Beauty

De Cotswolds Way loopt door de Cotswolds, een streek in Gloucestershire met een speciale status: het is een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en heeft als start- of eindpunt de prachtige stad Bath. Kies voor een luxe 4-daagse short-break in het sjiek Lygon Arms hotel in het pittoreske Broadway – op de vierde wandeldag ga je ’s ochtends met een stoomtrein naar Hailes Abbey, het startpunt van je wandeling.