Boetiek hotel Can Lluc op Ibiza perfecte basis voor de paasvakantie
nieuwe pool suite villa
Pool villa Can Lluc Ibiza

Een paasvakantie doorbrengen in Spanje staat vaak garant voor kleurrijke tradities en dat gaat zeker ook op voor het eiland Ibiza. Ibiza Stad – dat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst pronkt – komt tot leven met indrukwekkende processies door de pittoreske zijn straatjes. De parade van Goede Vrijdag is een must waarbij processiedeelnemers in traditionele katholieke gewaden met aangestoken kaarsen, dreunende trommelgeroffel en beelden langs kerken lopen, terwijl de verfijnde gastronomie met seizoensgerechten zelfs de meest veeleisende fijnproevers in verrukking brengt. De groentestoofpot ‘Cuinat’ is een traditioneel paasgerecht. Ibiza telt een groot aantal verschillende paas- en lenteactiviteiten en die periode genieten kan dan ook optimaal bij het Hotel Rural, gelegen in het hart van het eiland.

Semana Santa betekent letterlijk ‘de heilige week’ en wordt uitgebreid gevierd in Spanje en zo ook op Ibiza. De heilige week start op de zondag voor Pasen (Palmzondag) en duurt een week, tot en met Tweede Paasdag. Pasen op Ibiza draaien eigenlijk vooral om de processies, dagelijks vinden er tussen de 1 en 8 processies plaats. Deze processies worden gehouden om de dood en de wederopstanding van Jezus Christus te herdenken. Broederschappen dragen met vaak tot wel 50 man grote platformen – zogenoemde ‘tronos’ – met heilige beelden erop.

De lente op Ibiza biedt veel meer dan zijn reputatie op het gebied van nachtleven en schitterende stranden. Het voorjaar is zeker qua temperatuur een prima tijd om het eiland te bezoeken, mede door het bloeiseizoen van vele planten en de amandelbomen.

Steeds vaker ontdekken toeristen dat ze zich kunnen onderdompelen in de mooie natuur van Ibiza met begeleide wandel- of fietstochten langs de kliffen met mooie vergezichten. Of huur een jeep om het binnenland te ontdekken en ga op dagtocht naar het nabijgelegen Formentera met een turkooisblauwe zee.

Drie typische paasgerechten

Vakantie is ook heerlijk uit eten en het eiland kent typische seizoenspecialiteiten, zoals bullit de peix, een stoofpotje waarbij verschillende soorten (verse) vis worden gegaard in een stevig gekruide bouillon met o.a. knoflook, tomaat en saffraan. Flaó is een smeuïge cheesecake (tarta de queso) met munt en een vleugje anijs, enkel op Ibiza en Formentera te vinden. Het verhaal achter deze smakelijke cheesecake gaat terug tot de 13e  eeuw, toen de Catalaanse troepen zich op het eiland vestigden, en een einde maakten aan de lange islamitische overheersing van Ibiza. De naam is afgeleid van het Latijnse woord ‘flado’ dat voor het eerst werd gedocumenteerd in het jaar 587 en verwijst naar een gebakje gevuld met kaas en eieren. Wat de ‘flaó’ op Ibiza anders maakt dan andere soortgelijke recepten in dit deel van de Middellandse Zee is de groene munt die in de vulling wordt gebruikt, een van de vele soorten munt die in de tuinen van Ibiza te vinden zijn. Ook de moestuin van boetiekhotel Can Lluc heeft haar eigen verse munt. Cuinat is een traditionele groetenstoof met kikkererwten die alleen met Pasen wordt gekookt en in diverse restaurants te bestellen is.

Een verblijf in Can Lluc Hotel Rural is de kers op de taart voor een onvergetelijke paaservaring op Ibiza. Gelegen in een idyllische omgeving in het hart van het eiland biedt dit hotel de perfecte combinatie van comfort, sfeer en rust. Met panoramische uitzichten, omringd door natuur, traditie en gastronomie is Can Lluc het ultieme ontspannen na een lange dag het eiland verkend te hebben. Het hotel wordt gerund door het echtpaar Lucas Prats en Tina Soriano en familie die alles in het werk stellen om hun gasten een onvergetelijke vakantie te bieden.