Succesformule stedentrips persdag naar het buitenland

City Breaks Persdag 2019 in Rotterdam en Parijs
Het toeristisch PR-bureau Baltus Communications organiseert in 2019 de achtste editie van het European City Breaks Press Event op 1 april in Hilton Rotterdam. Op dit evenement promoten steden zich als een ideale weekend- of midweekbestemming aan uitgenodigde bloggers en journalisten. Tevens zal deze thematische persdag ook in Parijs georganiseerd worden op dinsdag 15 oktober 2019. Naast steden in Europa worden ook andere relevante bedrijven benaderd, waaronder lowcost airlines, treinmaatschappijen, online portals, reisgidsuitgeverijen en relevante reis- en lifestyle merken. Ook verschillende niet-Europese stedentrip bestemmingen worden aangeschreven. Voor de stedentrips persdag in Nederland is Hilton Rotterdam de exclusieve hotelpartner.  Meer informatie via de ‘European City Breaks Press Event’ button op www.baltuscommunications.com of e-mail info@baltuscommunications.com.

Succesvolle formule
‘Het City Breaks Press Event is een succesformule gebleken, dat korte metten maakt met de ik-wil-mijn-eigen-PR-workshop opvatting die de reissector zo karakteriseert’, stelt organisator Marcel Baltus. ‘Bedrijven en bestemmingen in de reisindustrie willen nog steeds vaak hun eigen bijeenkomst. In het huidige mediaklimaat is het ondoenlijk geworden om honderd-en-een verschillende presentaties af te lopen’. In één middag een groot aantal steden en relevante andere reismerken op een presenteerblaadje aanreiken, is voor print media en bloggers veel efficiënter en effectiever. ‘Dat blijkt uit de super belangstelling op de afgelopen edities waar we vaak tussen de 100 en 120 pers mochten verwelkomen.’

Nieuw: Parijs
Baltus Communications legde hun stedendatabase verschillende vragen voor waaronder de voorkeursmarkten binnen Europa. Daar rolde naast Nederland een rijtje prioriteitslanden uit waar de komende jaren dit persevenement ook georganiseerd gaat worden. Na Londen in 2017 is in 2019 de Franse hoofdstad aan de beurt. Fransen gaan massaal op stedenreis: ruim 100 miljoen trips vonden er plaats in 2016. Voor de organisatie van de Parijse editie is samenwerking gezocht met het in toerisme gespecialiseerde Franse PR-bureau GroupExpression, dat net als Baltus Communications lid is van het mondiale in reizen gespecialiseerde PR-bureau netwerk TravelLifestyleNetwork.

Culturele hoofdsteden
Behalve alle hoofdsteden in Europa worden ook opkomende stedentripbestemmingen en minder geijkte steden benaderd. Hoewel Londen, Parijs en Berlijn nog steeds onaangetast de toptienlijst aanvoeren, zoeken veel consumenten een nieuwe stedenbeleving. Ook de 2019 Culturele Hoofdsteden Matera in Italië en Plovdiv in Bulgarije worden benaderd.

Intercontinentaal
Hoewel het gros van de deelnemende steden Europees is, worden tevens intercontinentale bestemmingen gepolst om deel te nemen: denk aan steden als  Istanbul, New York, Hongkong, Marrakesh, Tel Aviv, Chicago, Toronto en San Francisco.

 €1,5 miljard omzet
In totaal gaan 3,1 miljoen Nederlanders op een stedentrip en besteden zij €1,5 miljard in dit reissegment. 72 procent verblijft tijdens de stedentrip in een hotel. Cijfers voor de Franse markt zijn indrukwekkend; meer dan 100 miljoen city trips.