Campertouroperator Travelhome ontvangt Travelife Certified Award

Reisorganisaties worden zich steeds bewuster van de noodzaak om in alle aspecten van hun onderneming en bedrijfsvoering extra aandacht te besteden aan milieu, duurzaamheid en Corporate Social Responsibility. Deze week ontving camperreisorganisatie Travelhome het zogeheten ‘Travelife Certified Award’ uit handen van ANVR directeur Frank Oostdam. Een onafhankelijke auditor heeft de touroperator gescreend op ruim 200 criteria waaronder office management, productaanbod, internationale samenwerkingen en informatievoorziening naar reizigers. ‘Ik ben uiteraard zeer verheugd met deze erkenning,’ aldus Travelhome directeur Perry van de Wiel. ‘Ons hele team tracht in de dagelijkse werkzaamheden het woord verduurzamen in de praktijk te brengen.’ Ook de ANWB dochters Fox Reizen, Pharos Reizen en SNP ontvingen de award. Dit brengt het totaal aantal touroperators in Nederland met een Travelife Award op acht.

Het Travelife duurzaamheidmanagement- en certificeringprogramma werd in 2007 gelanceerd door de brancheorganisaties ABTA (Engeland), de ANVR en de Stichting ECEAT Projects. Naut Kusters, directeur ECEAT en binnen Travelife verantwoordelijk voor de categorie touroperators hoopt dat deze erkenning aan de vier ANWB reisorganisaties andere touroperators zal stimuleren om zich ook te laten screenen.

Travelhome
De touroperator is reeds 32 jaar gespecialiseerd in het verkopen van campervakanties. Ze is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen en IATA. Travelhome is een dochterorganisatie van de ANWB.