Zes suggesties om Ibiza actief te verkennen

Bekroond Agroturismo hotel Can Lluc op Ibiza startpunt voor een actieve vakantie

Hoor de naam Ibiza en men denkt dan al snel aan het bruisende nachtleven en cocktails aan het strand. Dat Ibiza een populaire vakantiebestemming is, wil niet zeggen dat er op het eiland geen locaties zijn waar rust overheerst en waar je geen hordes party toeristen ontmoet. Can Lluc Boutique Country Hotel & Villas is zo’n pareltje dat ver weg ligt van de drukke de zuidkust en hoofdstad Ibiza Town. Het kleinschalige hotel met 20 kamers ligt in een vallei in het midden van het eiland, op 2km van het dorpje San Rafael, in een groene omgeving met olijf-, amandel-,  vijgen-, pijn- en Johannesbroodbomen. Voor wie een paar dagen  lekker wil chillen aan het zwembad én een paar dagen iets actiefs wil ondernemen, is hier aan het juiste adres. Het eiland biedt vakantiegangers veel sportieve mogelijkheden en het personeel van Can Lluc informeert je graag over de opties: wij selecteren er alvast zes.

Agroturismo Can Lluc Hotel & Villas

Header foto website actief Can Lluc

Klifspringen

Je hebt een paar uur op de comfortabele ligstoelen en deckchairs rond het zwembad van Can Lucc gelegen en het wordt weer tijd voor wat actie: ga cliff jumpen. Er zijn verschillende locaties langs de kust van Ibiza die zich uitstekend lenen voor een sprong in het zeewater vanaf een rotspunt. En denk nu niet dat je meteen een drievoudige salto met dubbele schroef moet maken, je springt (of duikt) gewoon loodrecht de zee in vanaf verschillende hoogtes, zelfs kinderen

Je boekt bij Can Lucc hotel een arrangement en wordt opgehaald door een instructeur – desgewenst worden er zelfs foto’s van je sprong genomen zodat je de bankzitters thuis even kunt imponeren.

Full moon kajaktocht

Een perfecte manier om op zoek te gaan naar kleine strandjes en de vele grotten langs de 200km lang kust van Ibiza is natuurlijk in een kano of kajak. Genieten van de zon, het azuurblauwe water en de uitzichten. Tip – ga eens op een  kajaktocht bij zonsondergang – je blijft Instagram-waardige foto’s schieten van de roodoranje kleuren van de ondergaande zon, het wordt ook georganiseerd op dagen waarop een volle maan te zien. Het personeel van Can Lluc informeert je over de vele opties.

Duiken

Het water rond Ibiza is extreem helder dus wil je de wondere onderwaterwereld een keer ontdekken, dan is dit de plek in de Middellandse Zee. Zicht varieert zo tussen 20 en 40 meter en de watertemperatuur in de zomer is een heerlijke 27 graden. Kleurrijke vissen, koraal, zeegras, wrakduiken, een ingestorte vuurtoren, gecertificeerde duikinstructeurs tonen je de mooiste duikplekken. Can Lluc kan een duikles voor jou boeken met verschillende duikscholen waaronder bijvoorbeeld Anfibios, die lessen aanbiedt voor alle niveaus, inclusief een duik naar Don Pedro scheepswrak op 47 meter diepte.

Hiken op Ibiza

Er zijn veel verschillende wandelroutes uitgezet op Ibiza. Langs smalle paden naar de zee of lopen door ruig terrein. Je komt onderweg historische overblijfselen tegen, zoals oude verdedigingstorens op strategische plekken om bewoners vroeger te beschermen tegen piraten, en adembenemende uitzichtpunten over ruige kliffen. Reisorganisatie Walking Ibiza biedt een breed scala aan wandelingen voor iedereen – van eenvoudig, medium tot zwaar niveau. De topper is de 12-daagse 260km lange rondwandeling langs de gehele kust van Ibiza. Een aantal wandelingen starten ook vanuit Can Lluc.

Mountainbikeroutes

Naast een uitgebreid wandelnetwerk kun je ook goed fietsen op Ibiza. En vooral liefhebbers van wat zwaardere mountainbiketrails komen volop aan hun trekken. Het eiland is bergachtig en het is flink kuitenbijten. Er zijn zo’n 40 verschillende routes. De ene route loopt langs kleine dorpjes terwijl de andere route dwars door een natuurgebied gaat. Ook lopen verschillende routes langs de kust. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij Sant Antonio Bay om vervolgens via de westkust van Ibiza te eindigen bij een van de strandjes van Comte. Deze route is ongeveer 12 kilometer lang en onderweg kom je langs de kleine strandjes en de prachtige baai  Port D’Es Torrent.

Je kunt ook een ‘one way’ route fietsen. Je begint dan bijvoorbeeld in Sant Antonio waarna je langs een oude en soms onverharde weg richting San Rafael fietst, dan ben je vlakbij hotel CanLluc. Onderweg kom je langs enkele rotsachtige formaties, pijnbomen en traditionele tuinen. Deze route is voor iedereen goed te doen. Wil je je liever wat minder inspannen, huur dan een e-bike.

Snorkelen

Een stuk goedkoper dan duiken is een dagje gaan snorkelen met je eigen snorkelbril of -masker, of je huurt er eentje. Vooral de baaien en inhammen in het noorden van het eiland zijn goede snorkellocaties, plus natuurlijk de grote verscheidenheid aan vissen en de Posidonia zeewiergrasvelden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan en zorgen dragen voor het heldere azuurblauwe water.