Promotiedag voor attractieparken, musea, dierentuinen en overige attracties

Baltus Communications organiseert online persdag voor dagattracties
Attractieparken Persdag Baltus Communications

Het toeristisch PR-bureau Baltus Communications organiseert op 20 mei een thematische persdag speciaal voor binnen- en buitenlandse attractieparken en overige dagattracties, waaronder dierentuinen en musea. Op deze dag kunnen de deelnemende attracties zich promoten aan Nederlandse media en bloggers. “De dagattractiesector in Nederland en Europa trekt honderden miljoenen bezoekers per jaar en is dus een zeer belangrijk segment binnen de reissector. Die verdienen een gezamenlijk platform om zichzelf weer in de kijker te plaatsen wanneer straks de reis- en bezoekersbeperkingen versoepeld worden. Komend hoogseizoen en najaar zijn cruciaal voor deze sector”, aldus organisator Marcel Baltus. De persdag vindt online plaats via de speeddating Networkapp tool waarmee aangemelde media en bloggers een-op-een afspraken kunnen maken met de participerende attracties. De werving binnen de dagattractiesector in Nederland en verschillende Europese landen waaronder België, Duitsland, Frankrijk en Spanje is gestart. Nadere info via de Events button op www.baltuscommunications.com of e-mail info@baltuscommunications.com.

Ruime ervaring

Het PR-bureau heeft reeds geruime ervaring met het organiseren van dit soort thematische persdagen, waaronder hun jaarlijkse Stedenreizen persdag en de Wintersport Persdag. Middels een-op-een gesprekken worden zij bijgepraat over nieuws, noviteiten, nieuwe aanwinsten en kan men gezamenlijke acties, advertorials, persbezoeken, winacties en meer bespreken.

Indrukwekkende bezoekcijfers

Volgens onderzoeksbureau Response ontvingen in het pre-Covid jaar 2019 de 50 grootste dagattracties in Nederland in totaal 48 miljoen bezoekers, waarvan 18 miljoen buitenlanders. De bestedingen beliepen zo’n 1,5 miljard euro. Op Europees niveaus zijn de cijfers nog indrukwekkender: volgens 2019 cijfers van de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) ontvingen attracties in Europa – exclusief dierentuinen en musea – een kleine 276 miljoen bezoekers, bedroeg de omzet 30,7 miljard euro en zijn er zo’n 88.700 mensen werkzaam in deze sector. “De populairste attractieparken in Europa trekken tussen de 5 en 10 miljoen bezoekers per jaar maar het merendeel is juist kleinschalig tot middelgroot – ook voor deze spelers is onze persdag een nuttig promotiemiddel”, aldus Marcel Baltus. “Reken er maar op dat ouders straks hun kinderen willen verwennen na de afgelopen deplorable periode, een bezoek aan een attractiepark zal ongetwijfeld onderdeel van de inhaalslag gaan worden, of zelfs een meerdaags bezoek aangezien veel attracties de laatste jaren in eigen verblijfsaccommodatie geïnvestyeerd hebben.”