“Warme weer en rijafstand beïnvloeden keuze van consument voor locatie vakantieparken in Frankrijk.”

Afgelopen zomer opvallende verschuiving van boekingen van Middellandse Zee naar Atlantische kust

Het zeer warme weer afgelopen voorjaar en zomer is van invloed geweest op de bestemmingskeuze van Nederlandse gezinnen die een kampeervakantie boekten bij de Franse vakantieparkketen Siblu, dat 19 parken in Frankijk heeft en twee in de provincie Zeeland. Zeker onder de last-minute boekers was er een duidelijke voorkeur voor de parken langs de Franse Atlantische kust in tegenstelling tot de traditioneel populaire parken aan de Zuid-Franse kust. ‘De zeer hoge temperaturen in Zuid-Frankrijk, afgewisseld met perioden van noodweer in combinatie met lange rijafstand heeft kennelijk veel families doen besluiten om voor een koelere regio te kiezen’, aldus Siblu marketing en communicatie directeur Mikael Quilfen. In zoekopdrachten van bezoekers aan de website www.siblu.nl werd opvallend vaak gezocht op campings tot 1000km afstand van Utrecht. Hoog in de top vijf vragen ook de aanwezigheid van airco in de stacaravans en of honden zijn toegestaan. Voor wie in oktober nog wil nazomeren, elf Siblu parken zijn die maand nog open. Nadere info via www.siblu.nl.

Prijs
Bijkomend voordeel van een verblijf op een Siblu camping langs de Atlantische kust is dat de prijs iets lager ligt dan de parken aan de zuidkust: een gevolg van het vraag en aanbod principe. Van alle parken die Siblu aanbiedt, zijn de parken in het zuiden jarenlang het populairst geweest maar het klimaat zou daar in de toekomst voor een kentering kunnen gaan zorgen.

Afstand
De parken die op minder dan 1000 km afstand van Utrecht liggen zijn Siblu Le Conguel, Les Charmettes, Bonne Anse Plage, La Pignade, Domaine de Dugny, Les Pierres Couchées, Domaine de Litteau, Le Bois Dormant en Le Bois Masson.

Parken open in oktober
Van de 21 parken zijn er elf nog geopend in de maand oktober. Het zijn La Réserve in Aquitaine, Domaine de Dugny in de Loire,Les Pierres Couchées in de Loire-Atlantique, Domaine de Kerlann en Le Conguel in Bretagne, Les Charmettes, Bonne Anse Plage in Charente-Maritime, Les Sables du Midi (sluit 19 oktober) in Languedoc, Domaine de Litteau in Normandië en Bois Masson en Bois Dormant in de Vendée.

Over Siblu
De keten telt momenteel 21 4-sterren campings op A locaties in Frankrijk. De campings liggen veelal nabij het strand waaronder in Bretagne, Vendée, Loire-Atlantique, Charente-Martime en Aquitaine. Tevens heeft de keten vijf campings langs de Franse zuidkust: vier in Languedoc-Roussillon en een in de Côte d’Azur. In het binnenland behoort camping Domaine de Dugny in de Loirevallei en Les Rives de Condrieu in de Rhône-Alpes tot de groep. Tevens bezit de groep twee campings in de provincie Zeeland.
Alle parken zijn eigendom van Siblu zelf. Alle vakantieparken bieden stacaravans De campings Dunes de Contis en le Conguel zijn geen staanplaatsen beschikbaar, alleen stacaravans. Naast het verhuren van stacaravans is Siblu ook verantwoordelijk voor de verkoop van stacaravans aan particulieren. Deze komen dan tijdens het vakantieseizoen ook beschikbaar voor de verhuur. Met bijna 40 jaar ervaring en een omzet meer dan 100 miljoen euro, is Siblu marktleider in de verkoop van stacaravans. Het hoofdkantoor zetelt in Pessac.