Uitreiking op 3 juni

13 genomineerden voor de Aad Struijs persprijs 2021

De winnaars van de prestigieuze Aad Struijs Persprijs (ASP) 2021 worden dinsdag 3 juni op in de B2B lounge van het Vakantie Festival van de Vakantiebeurs bekendgemaakt. De online uitreiking duurt van 17.00 tot 17.30 uur. Het bestuur nodigt alle vakgenoten van de 13 genomineerde reispublicisten en andere belangstellenden van harte uit om zich hier voor gratis aan te melden via www.vakantiebeurs.nl/vakantiebeurs-festival

Voor deze editie van de ASP hebben reispublicisten uit Nederland en België in totaal 100 inzendingen ingestuurd. Dat is een verrassend groot aantal omdat vanwege alle wereldwijde reisbeperkingen vanwege corona dit keer is gekozen voor Nederland als exclusief thema.

Er worden net als vorig jaar weer vier prijzen uitgereikt, in de categorieën Print, Digitaal, Foto en Video/Vlog. Alle nominaties zijn te bekijken op www.aadstruijspersprijs.nl.

De genomineerden in de categorie Print zijn:

Lucas Verbeke met het artikel Hoogspanning op de grens in Autoweek GTO

Matthijs Meeuwsen met het artikel Van hut naar her in AD Magazine

Hans Avontuur met het artikel Op een ijsschots over de Zuiderzee in AD Magazine

Joost Smets met het artikel Hoe diep kun je zakken,Op zoek naar de dieptepunten van Nederland in Panorama

Stephanie Pander met het artikel Wachten op hoogwater in Vogue living

De genomineerden in de categorie Blog zijn:

Laura van der Wal met het artikel Ontdek Radio Kootwijk op www.heyhoneyguide.com

Naline Roodbeen met het artikel Backpacken in Brabant: te voet over het Pelgrimspad van Den Bosch naar Oisterwijk op www.visitbrabant.com

Simone Wittgen met het artikel Roadtrip langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie op www.heyhoneyguide.com

Brigitte de Graaff met het artikel Op avontuur in Flevoland: slapen onder de sterren op www.reishonger.nl

De genomineerden in de categorie Foto zijn:

Jurrien Veenstra met de reportage Eilandhoppen in LonelyPlanet Magazine

Simone Wittgen met de reportage Vliefd in magazine In eigen land

Stijn Hoekstra met de reportage Het schuldige landschap in  ColumbusTravel

De winnaar in de categorie Video en Vlog is:

Jessica de Korte met de reportage Waterlinie Fietsroute op het youtube-kanaal Fietsvlogger.

Omdat er helaas onvoldoende kwalitatieve inzendingen voor meerdere nominaties en deze reportage er met kop en schouders bovenuit steekt, heeft de jury Jessica de Korte direct als winnaar aangewezen.

De printjury bestaat uit de reisjournalisten Hans Bouman, Anne Wesseling,  Marcella van der Kruk en schrijfster Arita Baaijens. De blogjury wordt gevormd door de digitale reispublicisten Sandra van Bijsterveld, Antonette Spaan en Eva Hopstaken. Tot de gecombineerde foto- en videojury behoren de fotografen Frits Meyst, Michael Kooren en Chris König en videomaakster Grietje Evenwel.

De Aad Struijs Persprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen Nederlandse reisjournalist- en auteur Aad Struijs (1946-2004).De winnaars ontvangen elk een award en een geldbedrag. De ASP 2021 is mede mogelijk gemaakt door Hoofdsponsor Jaarbeurs/Vakantiebeurs en de subsponsoren Baltus Communications, USP Marketing PR en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Meld je aan voor de uitreiking via www.vakantiebeurs.nl/vakantiebeurs-festival/ en claim een gratis ticket. In de online eventomgeving kun je vervolgens de uitreiking aan je persoonlijke agenda toevoegen.

Meer informatie over de ASP:  www.aadstruijspersprijs.nl. Volg de ASP ook op Facebook: https://www.facebook.com/Aadstruijspersprijs en Twitter @ASPersprijs.