Uitreiking 3 juni op online Vakantie Festival

100 inschrijvingen voor Aad Struijs Persprijs Nederland editie

Voor de Aad Struijs Persprijs 2021 (ASP) hebben reispublicisten uit Nederland en België in totaal 100 inzendingen ingestuurd. Dat is een verrassend groot aantal omdat vanwege alle wereldwijde reisbeperkingen door corona deze editie gekozen is voor Nederland als exclusief thema. En Nederland is dus hot. Baltus Communications is reeds 8 jaar subponsor.

Drie vakjury’s kiezen nu in de vier categorieën print, blog, foto en video de genomineerden en winnaars. De winnaars krijgen een award en een geldprijs. Omdat de Vakantiebeurs na eerder uitstel ook in april niet is doorgegaan, maken we de winnaars definitief bekend op 3 juni in de B2B lounge  van het Vakantie Festival van de Vakantiebeurs.

De printjury bestaat uit de reisjournalisten Hans Bouman , Anne Wesseling,  Marcella van der Kruk en schrijfster Arita Baaijens.  De blogjury wordt gevormd door de digitale reispublicisten Sandra van Bijsterveld, Antonette Spaan en Eva Hopstaken. Tot de gecombineerde foto- en videojury  behoren de fotografen Frits Meyst, Michael Kooren en Chris König en videomaakster Grietje Evenwel.

De prestigieuze, onafhankelijke vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen reisjournalist en –auteur Aad Struijs (1946-2004). Het thema van dit jaar past perfect bij zijn, ook beroepsmatige, voorliefde voor Nederland.

De ASP heeft tot doel om zoveel mogelijk soorten publicisten een kans te geven om zich te onderscheiden. Iedere publicatie met een informatief of persoonlijk verhaal waar de lezer of kijker iets aan heeft, kan meedingen. . Het ASP-bestuur vindt het juist in deze moeilijke tijd belangrijk om het vak van reispublicist in de schijnwerpers te zetten.

De ASP wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Jaarbeurs Utrecht, de subsponsoren Baltus Communications, USP Marketing PR en – nieuw in dit themajaar Nederland – het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Meer informatie over de ASP:  www.aadstruijspersprijs.nl Volg de ASP ook op Facebook: https://www.facebook.com/Aadstruijspersprijs en Twitter @ASPersprijs.