Val di Fassa

Val Di Fassa

 

In de bergen van de Dolomieten (Italië) ligt het gebied Val di Fassa dat het hele jaar door een grote speeltuin is voor liefhebbers van avontuur en cultuur.

Gelegen op zo’n 1.000 kilometer van Utrecht biedt Val di Fassa een overweldigend prachtige natuur waarbij het landschap gedomineerd wordt door het Sella Massief. Dit massief is geliefd bij met name wintersporters die er de befaamde dagtour de ‘Sella Ronda’ kunnen skiën. Een parcours van 26 kilometer kan in 2 richtingen gevolgd worden en het wordt gezien als een van de mooiste ski-routes van Europa.

Waar Val di Fassa in de wintermaanden het domein is van wintersporters, trekt dit gebied in de zomermaanden veel fiets- en wandelliefhebbers die hier naar hartelust de benen aan het werk kunnen zetten. Outdoorliefhebbers kunnen op eigen gelegenheid op pad gaan, maar ook meerdaagse trekkings maken onder leiding van een berggids.

Daarnaast kunnen natuurlijk ook tal van andere outdooractiviteiten gedaan worden zoals Via Ferrata, raften, bergbeklimmen en parapenten. Om vervolgens de spieren hun welverdiende rust te geven, kan men ontspannen bij het moderne wellnesscentrum Dolaondes in Canazei, dat een van de acht dorpjes in deze regio is.

Berichten over Val Di Fassa