Logo CATA

Central America Tourism Agency

 

De Midden-Amerikaanse landen liggen in het hart van het Amerikaanse continent en verenigt Noord- en Zuid-Amerika, heeft 57 miljoen inwoners op een totale oppervlakte van 570.948 vierkante kilometer en bestaat uit zeven landen: Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua en Panama, aangevuld met de Dominicaanse Republiek.

Midden-Amerika beslaat slechts 2% van het aardoppervlakte maar herbergt 12% van de biodiversiteit wereldwijd, met meer dan 550 natuurreservaten en het grootste koraalrif op het noordelijk halfrond (het op één na grootste ter wereld). Tegenwoordig heeft de regio 25% van het grondgebied als beschermd natuurgebied verklaard, 22% van het zeegebied als natuurreservaat en 39% van het bosgebied.

In deze natuurlijke habitat die wordt omarmd door de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan, valt niet alleen flora en fauna op. Midden-Amerika integreert een samensmelting van talrijke culturen, etnische groepen, talen en tradities, weerspiegeld in hun passie, mystiek, natuur, cultuur, zon, zee, zand, meren en vulkanen, met populaties waarvan de afstamming afkomstig is uit verschillende voorouderlijke culturen die van Midden-Amerika een unieke en niet te vergelijken regio maken. Meer dan 25 inheemse volkeren, traditionele dansen, imposante koloniale gebouwen, mysterieuze Maya-sites en internationaal bekende schrijvers maken deel uit van de magie van een heel Centraal Amerika.

Om het grondig te leren kennen, is het ideaal om een ​​reis met meerdere bestemmingen te maken om de geheimen en wonderen van elk van de acht landen te ontdekken, die samen 18 plaatsen omvatten die op de Werelderfgoedlijst staan. Centraal Amerika is groots en mystiek. De landen zijn onderling goed met elkaar verbonden met 47 zeehavens en 29 luchthavens. Centraal Amerika diversiteit en avontuur.  www.visitcentroamerica.com

Bij gebruik van de persfoto’s gebruik de volgende credit: Agencia de Promoción Turística de Centroamérica (CATA)