Influencer Marketing

Vroeger werden consumenten veelal bereikt via papier en inkt. En hoewel print nog steeds een zinvol promotie-, marketing- en verkoopkanaal voor de reissector is, heeft online branding keihard het stokje overgenomen. Voor iedere bedrijfstak is er nu een grote schare influencers en bloggers en dat geldt zeker voor de reisindustrie. Maar welke bloggers en influencers moet je hebben voor jouw bestemming of reisproduct? Want al is de wens de vader van de gedachte, ze hebben geen van allen een volgersbestand als bijvoorbeeld Kate Perry… ruim 46 miljoen…

Grapje natuurlijk om Kate Perry als boegbeeld te gebruiken. Maar feit is dat er in de Benelux markt weinig influencers met een megabereik zijn. Wel zéér veel bloggers en influencers met gemiddeld SEO bereik tussen zeg de 10.000 en 50.000 volgers. En minder wanneer het zeer specifiele onderwerpen betreft. Niks mis mee indien dat juist uw doelgroep mocht zijn. Die uiteraard ingezet kunnen worden om uw bestemming of product onder de aandacht van de consument te brengen. Maar wie in deze groeiende aanwas biedt de beste match en bereik? Omdat wij vanwege ons werk een goede bird’s eye view hebben van het overweldigende aanbod, fungeren wij optimaal als schakel en zeef.


Influencer marketing – om gek van te worden

Er zijn hobbyisten en professionals, micro inflencers en macro influencers. Je gehele budget inzetten op één influencer of verdelen over een aantal. Ja, voor  de leek of minder ervaren marketeer kan het een hoofdpijndossier worden omdat je confuus wordt van het immense aanbod. En is het aantal volgers echt of deels gekocht? Is het een hype?

Wij hebben al deze vragen al lang voor u uitgezocht en nemen met plezier maar vooral met deskundigheid deze klus uit handen.

Diensten omvatten onder andere:

  • … Wij onderhandelen over de gevraagde fees
  • … scheiden het kaf van het koren en
  • … selecteren de meeste relevante influencer(s) voor uw specifieke boodschap
  • … dat kan dus een micro-influencer zijn (groot bereik hoeft niet altijd maatstaf te zijn)
  • … bepalen samen met u waardevolle content
  • … zien toe op snackable content ipv ellenlange verhalen
  • … bewaken geloofwaardigheid en voorkomen over-the-top aanbevelingen