Moskou Virtuele Roadshow

Moskou Virtuele Roadshow

 • datum volgt 2021
 • Live uit Moskou

De Moscow City Tourism Board nodigt product managers van touroperators, reisagenten en MICE organisatoren graag uit om deel te nemen aan de Moscow Virtual Roadshow.

Naast een presentatie over Moskou als stedentripbestemming kunt u een-op-een gesprekken voeren met rond de 60 participanten uit Moskou waaronder hotels, incoming DMC’s, en toeristische attracties. U hoort tevens het laatste nieuws over het e-visum naar Rusland, antiCOVID-19 maatregelen en onze plannen voor 2021. De datum van de virtuele beurs is verplaatst van maart naar later in het jaar. De reden is dat er nog steeds reisbeperkingen zijn binnen Europa en buiten Europa.

Over Moskou

Moskou is een van de meest interessante en technologisch geavanceerde steden ter wereld, met een eigen karakter, rijke geschiedenis en unieke bezienswaardigheden. Afgezien van UNESCO-werelderfgoedlocaties, zoals het Kremlin, het Novodevichy-klooster en het Bolsjojtheater, beschikt de stad over de moderne wolkenkrabbers waaronder de markante Evolution Tower, modieuze kunstwijken, een bruisend uitgaansleven met talrijke nachtclubs, gezellige terrasjes en restaurants van wereldklasse. Moskou heeft elke dag van elk seizoen genoeg verrassingen in petto voor zijn bezoekers.

Een supermodern metrosysteem met juweeltjes van stations en hallen, duidelijke navigatie in het Russisch en Engels waardoor toeristen makkelijk hun weg kunnen vinden. Of u nu gebruik maakt van modern en betaalbaar openbaar vervoer, een fiets of een step huurt, Moskou laat zich gemakkelijk ontdekken.

 • Rode Plein
 • St. Basil’s Kathedraal
 • Lenin’s mausoleum
 • Het Kremlin van Moskou
 • Nationaal Historisch Museum
 • Poesjkin Museum
 • Gorky Park
 • en veel meer…
moscow

Waar komt de naam Moskou vandaan?

Er zijn een paar hypothesen over de oorsprong van dit woord, maar slechts drie ervan worden algemeen aanvaard door taalkundigen:

 1. Er wordt aangenomen dat de rivier die door de stad stroomt, Moskva (Moskou) werd genoemd door lokale Fins-Oegrische stammen, voordat de stad werd gesticht. “Mosk” betekent “een baard” of “een koe” en “va” betekent “water”.
 2. Volgens een andere versie werden alle meanderende rivieren “Moskva” genoemd. Als je goed kijkt, zie je dat deze rivier veel bochten heeft.
 3. De derde versie zegt dat het woord Moskva is samengesteld uit de woorden “mosk” (steen) en “kov” (dekking), aangezien de stad rond een fort werd gebouwd.

 

Zodra de definitieve datum bekent is kunt u uw meetingslots met verschillende participanten vastleggen. De inschrijving gaat binnenkort open.

Kijk voor inspiratie alvast op de e-learning platform DISCOVER MOSCOW!