Moskou Virtuele Roadshow

Moskou B2B webinar

 • 18-19-20 oktober 2021
 • Live uit Moskou

De Moscow City Tourism Board nodigt product managers van touroperators, inkopers, reisagenten en MICE professionals graag uit om deel te nemen aan de Moscow B2B webinar.

Naast een presentatie over Moskou als stedentripbestemming op alle 3 dagen tussen 10.00 en 11.00 uur kan men vanaf 11.00 uur een-op-een gesprekken voeren met 52 participanten uit Moskou, waaronder hotels, incoming DMC’s, toeristische attracties en musea. U hoort tevens het laatste nieuws over het e-visum naar Rusland, anti COVID maatregelen en plannen voor 2021/ 2022. Het is de eerste keer dat de toeristische dienst van de stad Moskou voor de Benelux markt een virtueel trade event organiseert. Wij werken voor dit project samen bureau werken onze  Russische pr partner uit Moskou SEA Company  

Voor een overzicht van de 52 deelnemende reispartners uit Moskou klik hier.

Over Moskou

Moskou is een van de meest interessante en technologisch geavanceerde steden ter wereld, met een eigen karakter, rijke geschiedenis en unieke bezienswaardigheden. Naast UNESCO-werelderfgoedlocaties, zoals het Kremlin, het Novodevichy-klooster en het Bolsjojtheater, zie je in de stad moderen architectonische hoogstandjes waaronder de markante Evolution Tower, modieuze kunstwijken, een bruisend uitgaansleven met talrijke nachtclubs, gezellige terrasjes en restaurants van wereldklasse. Moskou heeft elke dag van elk seizoen genoeg verrassingen in petto voor zijn bezoekers.

Een supermodern metrosysteem met juweeltjes van stations en hallen met duidelijke bewegwijzering in het Russisch en Engels waardoor toeristen makkelijk hun weg kunnen vinden. Of u nu gebruik maakt van modern en betaalbaar openbaar vervoer, een fiets of een step huurt, Moskou laat zich gemakkelijk ontdekken.

 • Rode Plein
 • St. Basil’s Kathedraal
 • Lenin’s mausoleum
 • Het Kremlin van Moskou
 • Nationaal Historisch Museum
 • Poesjkin Museum
 • Gorky Park
 • en veel meer…
moscow

Waar komt de naam Moskou vandaan?

Er zijn een paar hypothesen over de oorsprong van dit woord, maar slechts drie ervan worden algemeen aanvaard door taalkundigen:

 1. Er wordt aangenomen dat de rivier die door de stad stroomt, Moskva (Moskou) werd genoemd door lokale Fins-Oegrische stammen, voordat de stad werd gesticht. “Mosk” betekent “een baard” of “een koe” en “va” betekent “water”.
 2. Volgens een andere versie werden alle meanderende rivieren “Moskva” genoemd. Als je goed kijkt, zie je dat deze rivier veel bochten heeft.
 3. De derde versie zegt dat het woord Moskva is samengesteld uit de woorden “mosk” (steen) en “kov” (dekking), aangezien de stad rond een fort werd gebouwd.

 

U kunt uw meeting slots met verschillende participanten vastleggen. De inschrijving gaat binnenkort open.

Kijk voor inspiratie alvast op de e-learning platform DISCOVER MOSCOW!