Samoëns

Samoëns staat bij veel wintersporters bekend als ‘het charmantste skidorp van Frankrijk’, maar ook in de zomer is dit in de Haute Savoie gelegen dorpje een prettige vakantiebestemming. Jong en oud kan hier genieten van een gezellig dorp met een historische kern dat zelfs het predicaat ‘Monument Historique’ heeft gekregen en waar gastronomie en wellness hoog in het vaandel staan. Daarnaast is Samoëns vooral bekend om haar prachtige omgeving in de bergen, met zicht op de Mont Blanc.

Wintersporters, maar ook wandelaars of mountainbikers zullen versteld staan van alle mogelijkheden die Samoëns biedt. Zo is het skigebied waar Samoëns deel van uitmaakt – ‘Le Grand Massif’ – uitermate geschikt voor zowel beginnende skiërs/snowboarders als gevorderde avonturiers die de off piste mogelijkheden waarschijnlijk wel kunnen waarderen.

In de zomerperiode is het een wandel- en fietsbestemming bij uitstek, maar ook (extreme) watersporten zoals raften en kanoën behoren tot de mogelijkheden. Bergbeklimmers kunnen zich hier ook wagen aan canyoning of meerdaagse trektochten.

Samoëns is gelegen op zo’n 1.000 kilometer afstand van Utrecht en de dichtstbijzijnde luchthaven is die van Genève (50 kilometer).

Berichten over Samoëns