Het eeuwige gevecht met je buur om de armleuning.

Elleboogterreur in het vliegtuig

We vliegen naar de maan, we sturen ruimtesondes langs Pluto, we werken aan zelfrijdende auto’s, we ontwerpen vliegtuigen (A380) waar tot 853 mensen in vervoerd kunnen worden. Verbijsterend intelligente en technologische hoogstandjes. Des te verbazingwekkender is het dat na 100 jaar luchtvaart nog steeds geen passende oplossing bedacht is voor een van die top drie ergernissen: de elleboogoorlog in cattle class. Het overkwam me weer eens op mijn vlucht deze week naar een reisbeurs in Londen.

De grootse uitdaging voor vliegtuigbouwers is ruimte. Oftewel schipperen met ruimte en daarom zitten wij hutjemutje opgevouwen. In ieder geval in economy class waar iedere centimeter breedte en lengte 200% benut wordt. In de door Engelsen treffend omschreven ‘cattle class’ maken ze armleuningen die iets breder zijn dan een luciferhoutje. Wanneer ik vlieg, boek ik bij voorkeur een stoel aan het raam of het gangpad want indien je in de vermaledijde stoel in de middelste rij van een vliegtuig belandt, dan is het echt feest. Met name op die plek viert territoriumdrift hoogtij.

Tja, het zijn meestal kerels die zonder enige gêne de volledige leuning claimen. Vrouwen zijn in dat opzicht beschaafder. Daar zit je dan geklemd in de middelste stoel in een rij van drie. De kranten/tijdschriften/e-reader lezers zijn het ergst. Zij eisen vrijwel altijd met hun ellebogen en onderarmen de toch al minuscule breedte van de armleuning  op. Je houdt je medepassagier scherp in de gaten en hoopt dat hij snel een bladzijde moet omslaan zodat je dan direct jouw eigen elleboog op de leuning kunt planten. En dan begint het landjepik spel… duwen… weggeduwd worden… azen op iedere millimeter speelruimte.

Wij mensen bedenken allerlei vernuftige oplossingen voor de grootste problemen op deze aardbol maar om een of andere reden is er na een eeuw luchtvaart nog steeds geen verbetering gekomen in de traditionele stoelindeling in vliegtuigen. Want we worden niet alleen steeds langer (meer beenruimte aub), maar ook dikker dus die worsten bungelen straks helemaal over de armleuning heen.

Armrest airplaneMaar recentelijk zijn er toch enige innovatieve oplossingen bedacht die een einde kunnen maken aan de ellebogenworsteling die dagelijks duizenden passagiers voeren. Zo heeft het bedrijf Zodiac Seats France een nieuwe opstelling ontworpen waarbij de stoel van de middelste passagier is omgedraaid, heeft de Aziatische firma Paperclip Design de vindingrijke Paperclip Armrest bedacht en de Ierse firma Thomson Aero Seating de Aero Cozy Suite – drie stoelen die niet loodrecht maar haaks naast elkaar geplaatst worden.

Laten we hopen dat vliegtuigbouwers en luchtvaart-maatschappijen deze conceptvoorstellen snel gaan omarmen. Met beide ellebogen. Of dat er méér vrouwen gaan vliegen. Beide opties maken vliegen weer wat aantrekkelijker.