Crisis PR

Maakt niet uit in welke bedrijfstak je werkzaam bent, een crisis houdt geen rekening met diensten of producten. Ook de reissector ontkomt er niet aan… Sars, bomaanslagen, ebola, Isis, stakingen, economische recessies, coronavirus… het zijn stuk voor stuk mokerslagen die jouw bedrijf kunnen vloeren.

In tijden van crises houden erg veel bedrijven en organisaties de kaken stijf. Fout. Dit druist in tegen iedere basisregel in Cris PR handboeken, blijf informeren!! Stel een solide crisisbeheerplan op en communiceer feiten, geen fabels.


Practice makes perfect: wij stonden midden in SARS en ebola

Toen SARS in 2002 in Hongkong uitbrak, werkten wij voor het verkeersbureau van Hongkong. Binnen enkelen weken veranderde een bloeiende samenleving en zeer populaire toeristische bestemming in een nachtmerrie. Het land stond op slot, en toerisme stortte in. We hebben een jaar lang crisis PR bedreven door media, reisburo’s en touroperators wekelijks op de hoogte te houden van ontwikkelingen en maatregelen, twee persconferenties georganiseerd voor de CEO van het verkeersburo die een rondje Europa deed en verschillende Hongkong is Back in Business activiteiten uitgerold waaronder een B2B workshop en een fam trip voor touroperators en reisagenten. Tevens een speciale Hongkong is Back in Business persreis voor nieuws- en reismedia.

In 2014 werden enkelelanden in Afrika, waaronder Guinee, getroffen door het ebolavirus. Gambia niet maar het land werd meegesleurd in de enorme publiciteit over ebola en toeristen zagen af van een vakantie. Het verkeersbureau van Gambia was destijds onze klant en we moesten alle zeilen bijzetten om consumeten duidelijk te maken dat het land niet door ebola getroffen was.

  • woordvoering
  • Q & A opstellen
  • Geen commentaar uit den boze
  • fact finding