Citymarketing

Zowel mondiaal als Europees vormen stedentrips een fundament van de reisindustrie. Maar Londen, Parijs en Barcelona zijn overbekend en overvol. Veel andere steden in Europa storten zich daarom op een groeiende groep toeristen die juist zoekt naar een minder geijkte stad. Dat betekent voor u concurrentie – véél concurrentie. Wellicht participeert u in enkele activiteiten van het NBTC in het buitenland? Dat is natuurlijk prima. Toch vragen wij u ook eens open te staan voor nieuwe initiatieven, want er zijn meer wegen die naar Rome leiden.

Ons lidmaatschap van Travel Lifestyle Network – een wereldwijd samenwerkingsverband van zo’n 20 in toerisme gespecialiseerde PR-bureaus – biedt ons binnen de belangrijkste Europese landen, Amerika en Azië toegang tot veel expertise. Onze collega’s ter plekke kennen hun eigen markten natuurlijk op hun duimpje. Zij vormen onze ‘steunpunten’ in landen waar een deel van uw bezoekerspotentieel vandaan komt en weten alles van de media- en bloggers-scene, de reisindustrie en het consumentengedrag in hun thuisland. Gezamenlijk initiëren wij tal van ludieke PR-acties, zowel off- als online.


City image

De beste manier om uw stad in de spotlights te zetten, is op voorhand het gewenste imago te bepalen. Geen imago, nauwelijks toeristen. Het ‘branden’ van de stad is daarom essentieel. Blinkt de stad uit in moderne architectuur, is het de bakermat van de klassieke muziek, hangt er een relaxt sfeertje voor jongeren of zijn het juist de geweldige winkelmogelijkheden die het zo’n bijzondere bestemming maken? Wij zetten voor u de juiste tools in om het gewenste beeld uit te dragen. Het delen van het ‘gevoel’, de ‘smaak’ en het ‘verhaal’, in andere woorden: de identiteit en het imago van de stad.

Diensten omvatten onder andere:

  • Deelname aan het European City Breaks Press Event
  • Street marketing campaigns
  • Ontwikkelen van branded content
  • Het organiseren van media/trade events
  • Social media management en marketing
  • Mediarelaties
  • (Native) advertising